YT-neuvotteluja tai ei niin asialliset hommat hoidetaan kuten ennenkin. Eikä ne kiireet mihinkään häipyneet, päinvastoin. Tuntuu kuin jokaisella taholla, yksiköllä ja yksilöllä olisi jumalaton kiire näyttää oma tarpeellisuutensa ja saada aikaan näyttävää, sisältörikasta tulosta. Jono ovellani odotti jo heti aamusta, lounasaikaan se alkoi tuntumaan naurettavalta ja iltapäivällä en tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Yritä tuollaisen "ahdistuksen" keskellä sitten tuottaa luovaa, innovatiivista ja näyttävää materiaalia muiden tarpeisiin. Harkitsin vakavasti ottavani käyttöön leiman "Made by Rotta" saadakseni edes jotenkin tiedoksi sen että "HEI, joku täällä taustavoimissa häärää ihan jumalattomasti ja tekee teitä näkyväksi jakuvasti, älkää unohtako minua". Olenko olemassa, olenhan?

No siitä luovuudesta tuollaisen paineen alla voidaan olla montaa eri mieltä, itse olen parhaimmillani juuri niissä luovuutta ja ikävä kyllä myös aikaa vaativissa näkymättömissä tehtävissä, mutta jonkinlainen työrauha olisi kuitenkin suotavaa. Silti on yritettävä ja ennenkaikkea tehtävä, deadlinet paukkuu jatkuvasti ja suuren tapahtuman materiaali alkaa vasta saada muotoaan. En voi muuta kuin askel kerrallaan nytkin edetä, joten painan pahan mielen jonnekin syrjään ja keskityn olennaiseen eli asiallisten hommien hoitamiseen.

Järkyttävin uutinen kuitenkin oli yhden uuden henkilön palkkaus. Yhdelle kapealle osa-aluelleemme oli palkattu uusi työntekijä ja käyntikortteja tilattiin, kuten  myös kahden tytäryhtiön työntekijöille. Itseasiassa minusta on huomaamattani tullut kolmen yrityksen ilmeen vartija ja graafinen suunnittelija. Miten tässä näin pääsi käymään? No siitä uudesta työntekijästä kuitenkin sen verran että suuresti ihmettelen kuinka moinen on edes mahdollista nykyisessä tilanteessa, mutta "meidän pojille santalaatikolla" taitaa vain taivas olla kattona ja tuskin sekään. Näillä teoilla he lentävät jo kauas tämän linnunradan tuolle puolen.