Monien ymmärrystä vaativien seikkojen, mutta myös "verenperimän" pakottamana olen postimyynnin innokas kannattaja. Mieltäni kiehtoo ajatus tuotteen kotiin asti toimituksesta ja sen mukanaan tuomasta helppoudesta mm. vaatesovitusten jne. kanssa. Lisäksi postimyyntifirmat ovat laajentaneet kokonumerointia suurentuneiden vaateiden tahtiin, joten sieltä jopa löytyy jopa minulle sopivia vaatteita, joita taas "tankokaupoista" on turha etsiä.

 

Säännöllisen epäsäännöllisesti uppoudun netin ja postimyynti-firmojen salaperäiseen tarjontaa, joskus ihan vain shoppailu fiiliksellä ja toisinaan taas ihan tositarkoituksella etsiessäni jotain hyvin tarkkaan ennalta tietämääni tuotetta. Näiden ostosten seurauksena saan kotiini tämän tästä postimyyntifirmojen katalogeja sekä tarjouskirjeitä viimeisimmistä virtauksista.

 

Tänä heräävänä kevät aikana minua jälleen lähestyttiin Kevään valikoima saatavilla kirjeillä …. tosiaan sekä sähköpostina, että postilaatikosta kannettavana minikatalogina, joka sinänsä on tuhlausta. Sähköpostiosoitteen olen antanut nimenomaan sen ajatuksen innoittamana että säästän paperia ja maailma pelastuu…. no se siitä. Sain siis kevään valikoimasta tietoa ja minikatalogin Kevät kurkistaa keittiöön valikoimasta innostuneena tilasin itselleni kauan suunnittelemani uudet raikkaat keittiön verhot. Mainonnan keinoin ja kuvien sekä värien valinnalla oltiin minikatalogiin luotu loistava mielikuva aurinkoisesta kevätpäivästä pääsiäisen väreissä tottakai. Pääsiäinenhän kun on kevään suurin juhla….. tosin teekkarit voivat olla tästä eri mieltä Silmänisku 

 

Ja kun kyseessä oli se nimenomaan verhoihin ja kodintekstiileihin erikoistunut postimyyntifirma, niin tunsin olevani ns. hyvissä käsissä, eipä siis muuta kuin tilaamaan. Ensin sivuverhot noin klik, sitten niihin sopiva kappa kas tuosta klik ….. jaahas, se toimitetaankin vasta huhtikuun lopusssa, no sen kestän kyllä, kappa kun oli vain se pieni lisä suunnitelmaani (heräteostoksiksi niitä kai kivijalkakaupoissa sanottaisiin). Lopuksi vielä settiin sopivat pyyheliinat keittiötarpeisiin…. klik vaan ja tilaus singahti matkaan ja samassa sain tilausvahvistuksen, kuten kunnon postimyyntifirmalta odottaa kuuluukin.

 

Tilausta tehdessäni sain siis maininnan vain kapan jälkitoimituksesta, muiden osalta tilauslomakkeessani oli maininta 2-3 viikkoa toimitusaikaa, eli aloin innolla suunnitella tulevaa pääsiäistä, sukulounastamme ja uutta häikäisevää keittiöilmettämme. Nyt tilausvahvistusta katsoessani hieman ihmettelin kun kaikki verhot ja myös se kappa oli ilmoitettu toimitettavaksi huhtikuun viimeisellä viikolla. Kellojen olisi pitänyt soida tässä vaiheessa.

 

Meni pari viikkoa ja postista tuli hienosti tekstiviesti-ilmoitus että pakettini odottaa minua. Innoissani menin sitä noutamaan ja MIKÄ PETTYMYS!!!  Paketista puuttui juuri ne kovasti kaivatut keittiönverhot!  Mukana seuranneessa lomakkeessa vain tylysti ilmoitettiin että ne ystävällisesti toimitetaan huhtikuun viimeisellä viikolla. Pirut ystävällisyydestä! Mikä kevät enään huhtikuun lopulla kurkistaa keittiööni. Silloin kurkkaajana on jo KESÄ!

 

Koen tulleeni huijatuksi mainonnan epärehellisin keinoin. Lisäksi olen hyvin hämmentynyt että postimyyntifirma kehtaa markkinoida näin näyttävästi tuotteita, joiden todellinen toimitusaika on vasta kahden kuukauden päästä, ajankohtana joka ei enää vastaa mainonnan luomaa mielikuvaa tilanteesta.

 

Se siitä sukupääsiäis-lounaalla häikäisemisestä. Hyvä suunnitelma kuihtui olemattomiin, joten nyt sitten kai luon sitä kevään kurkkivaa tunnelmaa ilmeisesti niillä keittiöpyyhkeillä, jee jee! Otsan rypistys

 

Mitä tästä opin?  Tämä kyseinen postimyyntifirma luottaa mainonnassaan kyseenalaisiin keinoihin ja niihin ei tule uskoman. JOS joskus heiltä jotain vielä tilaan, se olkoon tarkkaan etukäteen harkittu, ilman aikasidonnaisuuksia oleva tuote, jonka saa vain ja ainoastaan heiltä. Muussa tapauksessa taitaa tämä asiakassuhde olla tässä.