Kaltensundheimissa on aukeamassa kaunis päivä, kuten on jo jokusen päivän tehnyt. Kevät tekee vauhdilla tuloaan ja ilmassa alkaa olla jo lupaus kesästä. Silti tulevaksi viikonlopuksi ovat luvanneet viilenevää, mutta tuskin tänne enää lunta tulee, eihän sitä koko talvena ollut kuin muutaman päivän. Kevättä ja kesää siis jo odottelen. Eilen isännän kanssa reippailtiin ja harjattiin katuosuus puhtaaksi kivistä ja sannoista. Homma jota kuulemma saksalaiset tekevät lauantaisin, meillä se osui maanantai-iltapäivään :)

Mutta tämä kiireinen kevätaika, alkaa väsyttämään. Isännän työt alkaa aamusta aikaiseen, joten heräämme n. klo 4:30, ja ihan omasta tahdostani minäkin silloin herään. Tahdon viettää yhteisen aamuhetken, juoda aamukahvia yhdessä ja jutella joutavia tulevasta päivästä. Silti nuo aikaiset aamut alkavat väsyttää, kun nukkumaan mennään samaan aikaan kuin aiemminkin *haukotus*.

Tänään ei ohjelmassa ole normaalia kummempaa. Pesukone on jyystänyt jo yhden koneellisen pyykkiä, astianpesukone on tyhjennetty ja ladattu uusilla likaisilla astioilla. Tulipesää on hoidettu ja hoidetaan ympäripäivän. Eilen en sitten enää ehtinytkään vinokammarin viimeistelyyn, sillä yläaula odotti putsausta. Siellä on ollut hieman kesken yks kirjaprojekti, ja sen jälkiä siivoilin vähän fiksumpaan muotoon. Mutta ehkä tänään saan vinokammarin kodinnuksen viimeisteltyä, tai ainakin laitettua sen pesuun nappasemani verhon takaisin paikoilleen. 


Iltapäivällä on taas Daniel ja hoitavat kädet..... Kerronpa hieman hoitolasta, jossa käyn viikottain saamassa lymfahoitoa perinnölliseen sairauteeni, Primääriin lymfaödemaan. Hoitola sijaitsee Wenderhausenin kylässä, lähellä Tannia, n. 15 minuutin matkan päästä Kaltensundheimista.

Hoitolan omistaja on Carmen ja hänen miehensä pitää samassa talossa eläinlääkärin vastaanottoa. Talo on ikäänkuin jaettu kahtia, vierekkäisistä ovista mennään sisään, vastaanottotiski on yhteinen, mutta molemmilla puolilla on omat rekisterit ja varauskirjat. Hoitolan huoneet ovat vasemmalla puolella ja eläinlääkärin oikealla. Pihassa seikkailee muutama ystävällinen kissa, joita yleensä aina saa ohimennessään paijailla.

hoitola-normal.jpgHoitohuone, jossa minua hoidetaan, on yläkerrassa. Se on sellainen hyvin rauhalliseksi tehty huone, jossa on kaikenmaailman aiheeseen liittyvää sistuksellista elementtiä, suolakiveä, akupunktio-pisteet kertovia mallinukkeja, kynttilöitä ja tietty hoitopöytä. Taustalla soi rentouttavaa musiikkia, ei mitään valaiden ulinaa, vaan ihan tavallisia kappaleita. Viimeksi taisi olla mm. Madonnan Playground ja Stingin Fields of gold, siis jotain sen tyyppistä.

Vastaanottovirkailijan kanssa kommunikoimme sujuvasti saksan ja englannin sekasotkulla. Joka kerta hoidossa käytyäni, kuittaan sen allekirjoituksellani hoitokorttiin ja ajoittain sitten ne maksetaan ja otetaan taas uusi kortti käyttöön. Danielin kanssa puhumme englantia ja samoin Carmeninkin kanssa. Häneen törmään joskus käytävillä, sillä minua hän ei ole hoitanut, mutta isännän jalkahoitoja hän on tehnyt. Carmen on joku "botologi" tms. siis jalkojen hoitoon erikoistunut tekijä. Mutta niin hän, kuin kaikki muutkin hoitolan terapeutit ovat peruskoulutukseltaan fysioterapeutteja ja lymfaterapeutteja. Lisäksi jokaisella on jokin oma erikoisala, Danielilla se on hieronta ja hän on ajoittain hieronut myös isännän kipeytynyttä niskaa ja selkää. 

Hoitolassa on kiva, rauhallinen fiilis. Kaikki terapeutit ovat pukeutuneet kokonaan valkoisiin, kenkiä myöten...... asia joka mua huvitti, kun huomasin Danielilla olevan valkoiset Grocksit :) Veskissä ei ole kertakäyttöpyyhkeitä, vaan sellasia pieniä froteisia pesulapun oloisia käsipyyhkeitä, jotka käytön jälkeen nakataan vieressä olevaan pyykkikoriin :)  

Jotta semmoisessa hoitolassa minä itseäni käyn hoidattamassa. ..... mutta nyt taas takaisin arkisiin asioihin.

Tänään on vain tällainen vähätoiminen, kuitenkin jotenkin levoton ja unelias päivä.......ehkä huomenna on paremmin.

Viikonlopuksi olisi kuitenkin piristystä luvassa, kun saamma vieraita. Edessä olisi karjanlanpiirakan-tekotalkoot ja paljon Sankin peluuta :)