Sairaskertomuksiahan on aina kiva lukea, onhan?  Mutta tässä tulee mun alkuvuoden tarinaa. Mun vointi on ollut epämääräinen, kipuloinen ja sairas jo jostain tammikuun alusta lähtien. En arvannut mihin kaikkeen se johtaakaan

Ensin jymähti niska ja yläselkä sellaseen jumiin etten aiemmin ole moista kokenut. Samaan aikaan tuon jumin kanssa mulla jo pari vuosikymmentä keskellä yläselkää oleva rasvapatti alkoi oireilla. Ensin sitä kutitti ihan sikana, sitten se alkoi kerätä sisäänsä mätää ja jotain kudoslitkua. Isäntä puhkaisi patin ja sitä tyhjennettiin ja olo vaikutti paremmalta, paitsi että niska juimi edelleenkin.

Aamuisin tuntui etten pääse pyörtymättä kävelemään veskiin kun yläselkä ja niska oli ihan jumissa ja patti alkoi elämään omaa elämäänsä. Helpotin oloani astmalääkkeillä, sillä ajoittain tuntui etten saa henkeä ja pyörtymisen tunne johtuu siitä. Mutta tiesin ettei kaikki ole hyvin ja pelkäsin pahinta. joko uusiutunutta keuhkokuumetta tai flimmeriä tai mitä tahansa.


Viikot eteni ja kaiken touhun keskellä yritin selvitä jotenkin järjissäni. Viime keskiviikkona patti tulehtu tosi pahasti ja suureni suurinpiirtein silmissä. Varattiin aika hausartzille ja tän aamuinen ajomatka sinne oli helvetillinen, sillä noustiin 800:n metrin korkeuteen ja hyperventiloin pihisten keskittyen vain hengittämiseen.

Lopulta päästiin perille ja pitkän odotuksen jälkeen pääsimme lekuriin joka kauhisteli pattia ja totesi että se pitää puhkaista ja tyhjentää, johon minä että "Please, DO IT!!!" Heillä se kuulemma onnistuu tuosta vaan, joten ei muuta kuin toimeen ja patille kyytiä. Mutta ensin otettiin astmatestit ja puhallukset ja sitten toimenpidehuoneeseen.

Mähän en nähnyt mitä selässäni touhuttiin, mutta tässä taannoin näin iltapäivälehdessä jutun aiheesta: http://www.iltalehti.fi/kauneudeksi/2016031121252568_ip.shtml. Jotain samanlaista välinettä muhun käytettiin, kuului napsahdus, terävä kipu ja sitten helpotus.


Ähinän, puhinan, kauhistelun ja puristelun jälkeen lekuri totesi että valmis ja tavaraa tuli n. 5 dl, HALOOOO!!!!!! Mulle sitä ei näytetty ja hyvä niin, sillä oisin varmaan yrjönny, mutta nyt olo oli todella helpottunut ja olennaisesti parempi tuon operaation jälkeen.

Maanantaina jatketaan hoitoa ja katsotaan miten pattikohta on parantunut. Olo on paljon parempi, ainakin noiden 3:n tunnin päikkäreiden jälkeen.

Ei oo kivaa olla kipeenä :( ..... Mutta paraneminen on parasta!