Kun aamulla avasin silmäsi, ihmettelin onko katuvalot voimistuneet yönaikana, kunnes tajusin. Siellä paistaa aurinko ja täydeltä terältä. Reilun viikon sateen, sumun, kosteuden ja pilvisen säätilan jälkeen meillä on kaunis aurinkoinen aamu alkamassa. Mieli kummasti virkistyy kun aurinko paistaa. Tosin silloin huomaa myös kaikki pölyt, hämähäkin seitit yms. epäsiisteydet, jotka huonon sään mukanaan tuoma harmaus piilotti nurkkiin.

Ei siis muuta kuin siivoushommiin. Iltapäivästä saamme tehokaksikon Fuldasta tänne auttamaan meitä, sillä Erben remontti alkaa pikku hiljaa ensi viikolla.


Eilinen päivä meni vielä edellisen päivän haasteita toipuessa, isännän oloa kuulostellen ja pykkäystä hoidellen. Mielestäni täällä oli ihan siistiä ja kaikki järjestyksessä mutta kun saavuimme kotiin oli samassa kuin romupommi olisi räjähtänyt tuvassamme. Kaikki pinnat oli täynnä lehtiä ja kaikenmaailman kasseja ja nyssäköitä.

P5040258_2-normal.jpg

Isäntähän siis lensi suomeen yhden pienen kassin kanssa, ihan käsimatkatavaraa. Takaisin hän tuli sillä kuljetusautolla, jonka hyttiin oli kasannut kaikenmaailman tuliaisia ja viime syksyn muuttokuormastani säilytykseen jätettyjä kamoja. Isoimmat kamat on edelleen kuljetusauton hytissä Ilmenaussa, jonne se jäi korjaukseen hinauksen jälkeen. Mutta se kaikki muu kama on nyt meidän tuvassa. Kaaos on valmis.

Suomesta mukana tuodaan yleensä aina määrättyjä ruoka-aineita (voita, juustoa, ruisleipää, kahvia, fazerin suklaata ja lihapiirakoita) sekä lehtiä, vanhojakin lehtiä ja ristikkolehtiä. Nyt reissullaan isäntä osti joka päivä molemmat iltapäivälehdet ja lisäksi minulle muutaman naistenlehden, joten täällä on nyt lehtipinoja piilotettavaksi jokapuolella.


puulis-normal.jpgMutta oltiin me ihan tehokkaita ja tuotoksellisiakin eilen. Kävimme kaupoilla ja hoitamassa remontin sähkömiesasiaa, siellä kun jäi vielä kylppäri tekemättä ja huomenna maanantaina se sovittiin tehtäväksi loppuun.

Lisäksi tartuimme isoon haasteeseen, eli palasin iki-ihanaan lomakesuunnittelijan hommaani, jota kehiteltiin eteenpäin. Teimme ecxeliin pohjia puulistoille, johon sisään syötettiin kertoimia ja kuutioiden laskemisen määrääviä lukuja. Nyt listojen tekeminen on helpompaa ja virhemarginaali pienenee. Saimme kaksi neljästä listasta tehty ja vielä olisi kahden pohjan tekeminen edessä, mutta kaikki aikanaan.

Kiva kun voin omaa ammattitaitoani ja -tietämystäni hyödyntää näihinkin hommiin. Eli ei nää puuhommat niin eri maailmaa ole, tietokoneet täälläkin auttaa ja kehittää toimintaa eteenpäin. Kun saamme nuo pohjat hiottua huippuunsa, niin katsotaan josko paikalliset "vörstit" ottaisivat ne myös käyttöön ;) 

Win-win tilanne, parhaimmillaan :)


P3240585_2-normal.jpgJa loppuaika meni elukoita paijaillessa ja vain nauttiessa olotilasta, että kaikki ollaan taas yhes koos....... paisi Armas :´( .... alamme luopua toivosta ja itkut on jo itketty ja vieläkin silmä kostuu kun ajatus vain vilahtaa Armaan suuntaan. Luopuminen on aina vaikeaa...... eikä se helpota vaikka niitä hetkiä tulisi kuinka monta vaan. 

Armaalle hyvää matkaa, missä olotilassa tai olopaikassa sitä jatkatkin......