26.7.2013 oli Puolassa kaunis ja aurinkoinen, jopa helteisen kuuma. Asuntoautomme Knalli kulki vakaan turvallisesti kohti suomea. Manu ramppasi vuoroin sylissäni, vuoroin makoili lattialla pää kohden isukkinsa kaasujalkaa tai sitten muuten vain ikkaili ja kulki ikkunasta ikkunaan kysellen koska pysähdytään.

P7280314-normal.jpg

Ja kun kohdalle tuli suht ok, turvalliselta vaikuttava ja siisti taukopaikka, sopivasti rauhallisella tienpätkällä, metsän kainalossa jne.  Knalli löysi tasapainoisen paikan ja aloimme iltaruoan valmistelun. Ilta jatkui leppoisissa ja maukkaissa merkeissä ja toisiimme tutustuminen jatkui keskutellen ja tutkiskellen toistemme ajatuksia maan ja taivaan väliltä.

Keskiyön jälkeen oli kaikki olennainen selvitetty ja ensin saksaksi, sitten englanniksi, lopulta suomeksi ja samaan syssyyn savoksi, sain kuulla pyynnön tulla hänen vaimokseen. Yksinkertaista ja jotenkin niin luontevaa. 

Seuraavana aamuna oli jo kiire jatkaa matkaa suomea ja kotia kohti. Loppumatkasta en aio sen enempää kertoa kuin että tunne siitä että juuri tässä ja juuri nyt on minun paikkani, vain vahvistui. Tiesin että lähipiirini ei välttämättä ymmärtäisi nopeaa etenemistämme, mutta joskus täytyy vain tehdä asiat omalla tavallaan.

Mutta tästä eteenpäin keskityn päivittämään ajankohtaisia tunnelmia. Tänään jännitän erityisesti ensimmäistä lymfahoitoani Carmenin hoitolassa ja isosti iloitsen yläkerran pissattomuutta. Tein paljon töitä ja lopussa kiitos seisoi. Toivotaan että tämä olotila jatkuu.

Lisäksi pää kiehuu remonttisuunnitelmista joita viikonloppuna tehtii asuinolosuhteidemme muuttamiseksi miellyttävämpään suuntaan. Projektista tulikin isompi kuin kuvittelin, mutta askel kerrallaan siihenkin olemme valmiita lähtemään mukaan. 

Elämä saksassa on siis toistaiseksi asettunut oikein mukaviin uomiin ja nyt pikkuhiljaa alkaa arkikin astua mukaan. Kuunvaihteessa saan tänne vielä omia huonekaluja ja muita tavaroita, joten viihtyvyys aspekti kohoaa ja olo alkaa varmasti tuntumaan kotoisemmalta. Olen onnellinen, tässä, täällä ja nyt <3