Yksikköpalaveri siis oli ja saimme lavean perustelu-ryöpyn jälkeen hyvin yksiselitteisen vastauksen kysymyksiimme. Mitään muuta kuin irtisanomiset ei ole tehtävissä, mitään ei olisi aiemmin ollut tehtävissä, kaikki mahdollinen on jo mietitty ja tämä ei tule jäämään tähän.... pahempaankin kuulemma on ollut suunnitteilla. Mikä on pahempaa kuin työpaikan menetys, toimeentulon katoaminen..... ai niin tietysti se että irtisanomisuhka koskisi myös johtajia. Pitäisikö tässä nyt olla tunne että voi kuinka ammattitaitoisia, kauaskantoisia, talouden ja loistavan henkilöstöpolitiikan taitajia johtajistomme onkaan. Ja paskat!

Ei ole oikein paeta isomman konsernin selän taakse todeten että kyllähän me, mutta kun noi ei antaneet. Mitä johtajuutta tuollainen toiminta on? Eikö meidän yrityksen johtajat enää uskalla kantaa vastuuta yrityksestään, sen hyvinvoinnista ja sitä kautta hyvästä tuloksesta. Että olen pettynyt ja tyrmistyntyt, eihän tämä tällainen toiminta voi olla totta!

Käytävillä pyörii ihmisiä ja kysymyksiä heitellään ilmaan; miksi tulospalkkiot ja lomarahat maksettiin, entä osa-aikaeläkeläiset jotka vuoden vaihteessa jäävät eläkkeelle, entä määräaikaisen työsuhteen omaavat, miten tällaisiä päätöksiä voidaan tehdä kesken tilikauden, miten voidaan olla varmoja vuoden lopullisesta tuloksesta tässä vaiheessa. Miksi meille ei anneta mahdollisuuksia, ainoastaan yksi vastaus joka vie viiden ihmisen elämältä pohjan.

Yksi konkreettinen lisätieto oli se että ammattijärjestöjen kanssa neuvottelut avataan maanantaina ja EHKÄ jo tiistaina kerrotaan putoavien päiden nimiä..... eipähän tarvitse kauan kärvistellä. Kun kyse on alle 10:n henkilön irtisanomiseen johtavasta YT-menettelystä niin irtisanomiset voidaan suorittaa alle kuukauden aikataululla ja niin tehdään. *huokaus*  Irtisanomiset astuvat voimaan 1.9.06

Motivaatiofiilikset ovat nyt tiukoilla, mutta vielä vanha jaksaa heilua, katsotaan miten käy ensi viikolla.