Siitähän se lähti, uusi elämä kuin huomaamatta ja viisi vuotta kului kuin siivillä yhteen hiileen puhaltaen uutta uljasta yhtiötä kehittäen ja kasvattaen. Tulostavoitteet rikottii vuodesta toiseen ja omistajallekin jäi mukava osa jaettavaa. Olimme menestyvä, kasvava, oman alansa edelläkävijä yhtiö, joten laajentaa täytyi. Alkoi herrojen santalaatikkoleikit.

Ensin ostettiin pahin kilpailija pois kävelemästä ja meille työntekijöiden tehtäväksi jäi uusiin työtovereiden tutustuminen ja heidän perehdyttämisensä "talon tavoille". Ilmettä uusittiin ja tehtiin dyynamisemmaksi, olimmehan nyt markkinajohtaja.

Tämä fuusio meni ohitseni siis kuin huomaamatta, vähän me tukipalveluissa vapistiin kun tiedettiin ostetun yhtiön laajan tukitoimien henkilöstön mutta siitä selvittiin ihan luontaisen poistuman avulla. Alkoi taas uusi yhteen sulautuminen ja yhteiseen hiileen puhaltaminen, olihan joukkommekin kasvanut jo puolella alkuperäisestä.

Hieman mietitytti mitä järkeä tässä jakuvassa muutoksessa on mutta sehän on ajan henki. Täytyy uudistua, olla joustava ja muutoskykyinen. Ja minähän olin. Opiskelin töitteni ohella ja koulutin itseni uuteen osaan toimialastamme ja siirryin uusiin tehtäviin. Uskoin että tässä mennään vahvasti eteenpäin ja ollaan oikealla tiellä, mutta ne herrat santalaatikolla olivat jo aloittaneet uusia leikkejään....