Luottamus on sanana hyvin yksinkertainen ja täynnä pehmeää tunnetta. Mutta sen merkitys onkin paljon kovempaa kamaa.

Minulle henkilökohtaisesti luottamus on näyttänyt monet kasvonsa. Olen nauttinut sen avoimesta herkkyydestä ja saanut elää sen turvallisesssa läheisyydessä. Mutta olen myös saanut huomata kuinka herkästi sen luottamuksen voi kadottaa, menettää ja kuinka julmasti sitä väärinkäytetään.

Täällä saksassa asuessani olen saanut tutustua jälleen uudenlaiseen luottamukseen ja sen todelliseen arvoon. Kun on täällä oman turvaverkkonsa laitamilla, sitä huomaa yllättäen kuinka tärkeää on se että pystyy ja saa luottaa ihmisiin lähellään. Huomaan vieläkin hämmentyväni siitä avoimesta luottamuksen ilmapiiristä, joka minua nyt ympäröi ja jossa on hyvä olla ja elää. Päivittäin hämmennyn että todellako, näinkö, sitäkö tarkoitit ihan oikeesti, sillä vieläkin jossain syvällä sisälläni pitää pientä koloa omanaan se osa luottamuksesta joka pettää ja jättää rumaa jälkeä taakseen. Siitä osasta pyrin määrätietoisesti eroon ja sille en tahdo antaa yhtään enempää valtaa elämässäni, päinvastoin. Sen on aika kadota.

Mutta niin täällä kuin kotimaassakin on niitä ihmisiä, jotka väärin hyväksikäyttävät heille osoittamaasi luottamusta. Niitä jotka vääristelevät totuutta ja etsivät vain omaa etuaan sinun kustannuksellasi.

Silloin on hyvä palauttaa mieliinsä ne lähimmät ja tärkeimmät suhteet ja taas kerran huomata mikä on tärkeää ja mikä ei. Elän itse vahvan luottamuksen piirissä ja jos tuollaista toimintaa näen ja tunnen läheisiini kohdistuvan, huomaan leijonaemon nostavan päätään sisimmässäni.

Tänään hetken aikaa luulin että nyt on se hetki, jolloin se leijonaemo nousee korkeimmalle kivipaadelle, tukee jalkansa vahvasti graniitin pintaan ja karjaisee kaikella sillä voimalla joka tarvitaan ja se sanoma on tämä.

      Hungary_Lion_Cubs__CMG_support_10.jpg

"Pysy kaukana, älä luule että petollisuuttasi ei olisi huomattu. Sinä häviät enemmän kuin koskaan kuvittelit voittavasi. Onnesi on jäävä lyhyeksi ja nautintosi olemattomaksi."

Hämmästyin suojeluvaistoni voimakkuutta ja sitä raivoa joka sisältäni nousi jo pelkästään siitä epäilyksestä että rakkaani luottamusta olisi väärin hyväksikäytetty. Ehkä se leijonaemo sittenkin elää sisälläni ja vain odottaa sitä hetkeä kun sitä tarvitaan. Onneksi tänään ei lopulta tullutkaan eteen sitä tilannetta että leijonaemon olisi pitänyt karjaista, mutta jos ja kun sellainen hetki tulee....... suosittelen pysymään kaukana.

Loppukaneettina pakko vielä todeta, että onneksi isäntä on minua pitkähermoisempi ja osaa ottaa asian kerrallaan...... nyt tämä leijonaemo alkaa valmistautumaan yhden pentunsa kotiin hakuun. Manu odottaa meitä klo 15.