Mitenkäs se menikään se vanha sananlasku... "Parempi kerta rutina, kuin ainainen kitinä". Tässä tilanteessa toivoisin juuri noin toimittavan mutta kun kyse ei ole vain minusta ja minun halustani. Nyt jyllää isommat rattaat, mukana neuvotteluissa on ainakin 5 ehkä 7 ihmistä, täydet allakat ja arkipäiväiset työt tehtävänä, joten neuvotteluaikojen sopiminen on jo taidetta sinällään. Ja kun lisäksi ensi neuvottelussa ilmeni pieni "muotoseikka" jonka johdosta koko prosessi alkaa alusta, niin lisäviikko kituaikaa allakkaan on tosiasia.

No tämän edellä mainitun jälkeen ei liene vaikea arvata että yrityksen joka syksyinen seminaari, tunnuslukujen tarkkailuineen ei enään jaksanut kovasti kiinnostaa, ne kun oli meille viikkoa aiemmin esitelty lisälausekkeella, että irtisanomiset ovat aina keino suosta selviytyäkseen. Yrityksemme henkilöstö yllätti minut asiallisella, voisi sanoa lähes äänettömällä mielenilmaisullaan joka sai minutkin miettimään möykkäämisen turhuutta, nyt on vain aika odottaa. Niinpä meinasin tukehtua korruptiosämpylään kun yksi johtoryhmän jäsen ihmetti kuinka vähän kysymyksiä tulosten esittely aiheutti ja kuinka hiljaista porukka oli. HALOOOOO! Nythän kaikki odottaa vain virallisten neuvottelujen etenemistä, eihän tässä muuta ole tehtävänä. Suorat kanavat johtoon ovat ns. poikki ja kaikki virallinen tieto kulkee nyt neuvottelijoiden, elikkä ammattiliittojen ja työsuojeluvaltuutetun kautta.

Saadakseni edes jotain mielekästä puuhaa puuduttavien avainlukujen keskellä aloin laskeskelemaan millaisista rahoista tässä oikein on kyse ja entä jos ne muuttaa konkretiaksi. Tarvittava säästö saadaan kun viisi hieman alle 3000 e/kk tienaavaa henkilöä irtisanotaan... (ei lähellä minun palkkatasoani, joten meikäläisiä tulisi olla useampi kuin 5)... tai 2 johtajatason palkansaajaa. Samalla summalla saa kolme keskikokoista vakiovarusteista perheautoa..... . Se siitä konkretiasta.

Kuriositeettina kerrottakoon että kuulin Area-matkatoimiston irtisanoneen 10 johtajaa kun se järkiperäisti toimintojaan ja haki kustannussäästöjä. Näin ei tainnut toimia Töölön matkatoimisto, jonka konkurssipesään meidän firma "lahjoitti"..... hetkinen, itseasiassa juuri tuon irtisanomisilla kaivatun summan.

Tää alkaa haisemaan pahemmin kuin viikon vanhat perkeet keittiön roskiksessa *yäks*