Eilen perjantaina se sitten oli, Infotilaisuus yhtiön tilasta. Ensimmäisenä puhujan pönttöön nousi toimitusjohtaja. Aluksi saimme diaesityksen muodossa selvityksen sen minkä käytäväpuheiden kautta kaikki jo tiesikin. Neuvottelut on käyty loppuun ja on tekojen aika. 5.9.06 on kolme henkilö irtisanottu "piste"

 

Epämääräisten (niin sisällöllisesti kuin visuaalisestikin) taulukoiden kautta tj selvitti nykyistä taloudellista tilaa, sitä missä ollaan, missä pitäisi olla ja missä aiempina vuosina tähän aikaan ollaan oltu. Olemme edelleen voiton puolella mutta kun se ei enää riitä, pitäisi olla runsaasti voitolla ja sitä kun ei olla, niin radikaaleihin ratkaisuihin on mentävä, kuten on menty.

 

Viimeisellä dialla sitten näytettiin pitkä liuta tulevia projekteja joiden vastuuhenkilöt oli määritelty ristiin rastiin uutta konserniamme. Tässä nyt yritettiin konkretisoida sitä synergiaetua jota vuosi sitten käynnistetyllä konsernifuusiolla ajetaan takaa. Epäilen että noinkohan tuo onnistuu, sillä se kannettu vesi kun ei edelleenkään kaivossa pysy.

 

Seuraavaksi framille astui ammattijärjestöjen edustaja. Hän selvitti neuvotteluja omalta osaltaaan ja toi esille monia epämääräisiä asioita ja seikkoja joiden todenperäisyyttä (ihan talousluvuista lähtien) oli syytä epäillä ja kuinka neuvotteluja leimasi jo ennalta päätetyn leima. Tämä fiilis jäi minulle itsellenikin kun YT-neuvotteluista pomoni meille ensi kertaa imoitti. Irtisanomiset henkilöineen oli siis selvillä jo viime keväänä, kaikki sen jälkeen on ollut vain tasapainoilua veitsenterällä.

 

Sitten sana oli vapaa ja muutama rohkea tahtoikin kysymyksin tarkentaa tilannetta, puhuttiin motivointikeinoista ettei joukkopakoon päädyttäisi, no mitään uutta ei sillä rintamalla tj;llä ollut tarjota. Kysyttiin oliko lopullinen päätös tullut konsernijohdolta, tähän tj yritti rintaa röyhistäen todeta että yrityksen päätökset tekee yrityksen toimiva johto, mutta kierrellen sen jälkeen totesi että konsernijohto määrittelee suunnan  eli se siitä itsemääräämisoikeudesta.

 

Irtisanottujen nimiä toimitusjohtaja ei ilmoittanut ja taas kerran "piste" Itse olen sitä mieltä että irtisanottujen kannattaisi "astua ulos kaapista" ja vastaanottaa tämä kollektiivinen tuki jota heille nyt olisi tarjolla, mutta ymmärrän toisaalta tätäkin tapaa toimia.

 

Ja sitten se oli ohitse, porukka valui ulos luentosalista epämääräisen tunteen vallassa. Mitä oikein tapahtui, mitä meille kerrottiin vai kerrottiinko mitään? Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 

Itseltäni on ainakin kadonnut luottamus yrityksemme johtoon ja sen mahdollisuuksiin menestyä ja selvitä hengissä tässä nykyisessä tilanteessa. Yrityksemme ei enää toteuta hienolla fontilla kirjoitettuja arvojamme ja muutenkin tuntuu että inhimillisyyden ote on kadonnut. Emme ole enää ihmisiä vaan pelkkiä numeroita excel-taulukossa. Tahdonkohan enää olla mukana näissä santalaatikkoleikeissä?

 

PS: torstainen palaveri oli lähinnä tietojen vastaanottamista varten järjestetty tilaisuus. Itse varustauduin tilaisuudeen tulostamalla asiakkuudenhallintajärjestelmämme kautta ajankäytöstäni kattavan otoksen ja väänsin siitä vielä "rautalankaversion" ihan yksittäisiin tehtäviin asti. Itse olin tuotokseeni tyytyväinen mutta perästäpäin sitten kuuluu mitä tästäkin seuraa, voi tätä epävarmuuden aikaa....