Vielä on hetki aikaa sulatella keskiviikkoista tietoa YT-neuvottelujen aloittamisesta, sillä taas oli avoimen viestintäpolitiikan mukaisesti yön aikana sähköpostilaatikkoon kolahtanut kutsu seuraavaan palaveriin "ajankohtaisista asioista". Miksi tämäkään ei enää jaksa yllättää minua.

Ilmapiiri yhtiössä on hiljakseen kehittynyt hiljaisen kuplinnan vaiheeseen eilisen aikana. Käytävillä ja kahvikeskusteluissa varovaisesti kuulostellaan mitä kukakin tietää. Pomot pitävät omaan tahtiinsa tiedotustilaisuuksia alaisilleen ja meidän pomo ei ole niitä kiireisimpiä viestittäjiä. Ihmetellään mistä moiden lisäpoistuman tarve yks kaks syntyi kun laskujen mukaan viimeisimmän vuoden aikana on yrityksen henkilökunnasta poistunut n. 10 %..... niin ja polemiikkiä synnyttää myös yhden tytäryhtiön jatkuva, vuodesta toiseen kestävä raskaasti tappiollinen toiminta joka rasittaa jo muutenkin kipuloivaa talouttamme.

Juttua siis piisaa, huhut alkavat saada siipiä ja ilkeitä hampaita *huokaus*. Itse toimin taas tuttuun tapaan, alan luoda seliytymisstrategiaa sen varalle että tulen valituksi lähtijöiden joukkoon. Pitkän työhistoriani vuoksi irtisanomisaikani tulisi käsittääkseni olemaan puoli vuotta, joten siinähän sitä on aikaa miettiä mitä tekisi. Mutta en tässä niistä yksityiskohtaisemmista selviytymiskeinoistani vielä juttele, ehkä sitten kun kriisin polttopiste on ohitettu ja uusi vaihe alkanut, oli se osaltani millainen tahansa. Mutta suunnitelma on, ehkä hieman pirullinen mutta oman mielenrauhani kannalta hyvin olennainen. Näissä merkeissä kohti uutta palaveria....