IMAG0557-normal.jpg

Taas viikonloppuna remppa edistyi siihen oikeaan suuntaan.

Maalarimestarimme ja kittaaja/ rappari-specialisti Satu teki ison työn makkarin nurkan palomuurin kanssa ja nyt se hohtaa kaunista helmenharmautta, aiemman ankean keltaisen värin vaihduttua hieman enemmän nykymakuun sopivammaksi.

JOS joskus, todennäköisesti näin tapahtuu, me tuohon tahdomme pikkuisen takan tai kamiinan laittaa, niin nyt on sekin paikka jo valmiina sitten kun sen aika on.

Makkarin tekemättömien töiden listalla on vielä; katossa olevien palkkien koteloittaminen, lattian hionta ja maalaminen, sekä ne kuuluisat lattia- ym. listat.

Eli uskoisin että ainakin tämä huone valmistuu jouluksi, sillä jo nyt se näyttää niin valmiilta :)


IMAG0562-normal.jpgIMAG0563-normal.jpg

Ja sillä aikaa kun mie-het kiinnittelivät keit-tiöön koollauksia, Satu tarttui ylimääräi-seen haasteeseen, josta taas löytyi se ylläri-pylläri.

Aluksi käytössämme on pieni kylpyhuone/ wc, jossa on ne surullisen kuuluisat persikan väriset kaakelit ja seinä. Jotainhan sille oli pakko tehdä, joten Satu rytkyi rapsuttelemaan irtonaisia maaleja pois, maalatakseen päälle jotain vähemmän oksettavaa väriä.

Ja sieltä se ylläri löytyi. Lattian rajassa oli kostetutta ja seinämateriaalina jotain käsittämätöntä paperijutskaa, sekä vielä tapettikerros koko komeuden päällä. Kuvia ei ikävä kyllä siitä inhotuksesta huomattu ottaa, joten tässä kuvia vain katon kittauksista.

Jokatapuksessa astmaatikkona toivoisin elinympäristöni olevan ainakin joten kuten homeitiötön, joten asia piti tutkia kunnolla. No, ensi säikähdyksestä selvittyämme, voimme todeta haitan ollevan hyvin pinnallinen ja rappaajamestari pääsi jälleen hommiin. Ensi viikonloppuna EHKÄ päästään jo maalaamaan tuota persikkaseinää piiloon. Kattoon päätimme laittaa samat panelit kuin aiemmissa kohteissa, niitä kun jäi juuri sopivasti ylimääräisiä tuollaisen pikkukylppärin kattoa silmällä pitäen.


Samaan aikaa miehet häärivät keittiössä..... (kuinka herkulliselta kuulostava lause) ;)
 
Sinne saatiin koolaukset likipitäen tehtyä lauantain aikana. Ja su-aamulla tajusimme mitä olimme unohtaneet :(  Mehän päätimme tuossa ihan pari viikkoa sitten vasta laajentaa tätä rempan ensimmäistä vaihetta koskemaan myös tulevaa keittiötämme, joten jotain olennaista oli tuohon alunperin 3-vaiheessa, työnalle tulevaan huoneeseen jäänyt tekemättä.....SÄHKÖT!!!
IMAG0561-normal.jpg
IMAG0560-normal.jpgIMAG0559-normal.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hetken aikaa siinä isäntä pähkäili ja teki uudet koordinaatit sunnuntain työlistalle, jolloin alunperin oli tarkoitus ollut levyttää keittiön seinät ja kitata levyjen välit, että ne kuivuisivat ensi viikonlopuksi, jolloin oli taas tarkoitus aloittaa keittiön tapiseeraus. Ei sitten muuta kuin työsuunnitelma uusiksi ja koin iki-ihanan yllärin kun saavuin puolen päivän jälkeen Erbeen tuomaan Markettaa lihapataa hautumaan.
 
Miehet olivat käyneet aulan/eteisen kimppuun ja repineet siitä pois minua, eka käynnistäni lähtien, ärsyttäneet väliseinämät. Seinämät toki olivat kauniit, lasia jne. mutta kun ne tekivät aulasta pienen, pimeän ja tunkkaisen oloisen. Eli SENJA!!!!  Koskas tulet hakemaan ne seinämät mökillesi, niitähän viime keväänä sanoit halajavasi, jos me emme aio niitä pitää ;)
 
Seinämistä ei tullut vielä otettua kuvaa, mutta lisään sen tänne kun onnistun sellaisen saamaan.

Tänään maanantai-aamuna isäntä sitten heti soitti sähkärille ja he saivat kuin saivatkin sovittua tavan ja aikataulun jolla piuhat saadaan vedettyä perjantaihin mennessä, ja ensi viikonlopun työsuunnitelma toteutuu....... jos ei taas jotain ylläriä löydy.

Rempparyhmän ahertaessa minä hoidin niitä perinteisiä kodinhoidonnollisia hommia, ruokaa, piirakkaa, puhtaita lakanoita ja pyyhkeitä jne. että remppalaisten olisi mukava tulla rankan päivän jälkeen herkulliselta tuoksuvaan kotiimme, hoitaa kipeytyneitä kohtiaan saunan lämmöllä ja täyttää vatsansa lämpimällä ruoalla.

Ruokalistalla oli "Herra Huittisen parempaa rieskaa" josta tuunasin toisen salami-versioksi ja yllättävän makoisa siitä tulikin. Tosin ne suolakurkut ois voinut jättää pois, sillä kovin suolainen siitä tuli. Lisäksi tekaisin omanapiirakkaa pellillisen, joka teki hyvin kauppansa.

Sunnuntaina tein sitten elämäni ekan kerran hapanpaistia ja olihan elämys, mutta täytyy kehua, että se oli makoisaa...... toisaalta, mikä ruoka voisi Marketassa mennä piloille?


Ja omien hommieni ohella ehdin myös kalustesuunnitelmien pariin, tulevaa keittiötämme varten. Käytin IKEAN keittiösuunnitteluohjelmaa ja aika hyvin sain sen taipumaan todellisuuteeni.

Tein pari eriversiota, eli sen unelman, jollaisen toivon keittiön olevan viimeistään sen jälkeen kun olemme voittaneet lotossa...... ja toisen version, jossa hyödynsin meillä jo olemassa olevia kalusteita ja tein budjetinkin. Vain yksi kaappi tarttis hankkia, muista meiltä löytyykin jotain käyttökelpoisia vaihdokkeja.

Tässä kuvat siitä "unelmasta" :)Erben%20uusi%20keittio-normal.jpg

Erben%20uusi%20keittio_1-normal.jpg
Erben%20uusi%20keittio_2-normal.jpg