Muuttaminen on rankkaa, sen tietää jokainen muuttanut. Lisäksi kun muuttaa keskeneräiseen taloon jossa säilytystilat on vielä vähän vaiheessa, niin joutuu koko ajan tekemään kompromissejä ja on kuin ajolähdössä tavaroiden kanssa tyyliin, että kun tuo kaappi saadaan pystyyn ja paikoilleen, vien siihen nuo kamat ja tuo tila joka vapautuu kamalaatikoilta otetaan käyttöön tuon seuraavan kamalaatikon suhteen ja kun se on tuotu tuohon, sen vapautuneeseen paikkaan laitetaan se ja se jne...... eli ajolähtötilanne on valmis.

Mun ajolähtö on pahimmillaan keittiössä, mutta viimein sitä on saatu aimoannoksen eteenpäin, kun isännän asentamiin kolmeen yläkaappiin aloin täydennystä kaivamaan puolitoista vuotta sitten pakkaamista muuttolaatikoista. Ja voi sitä riemua ja iloa jota koin, kun löysin jo lähes unohtamiani astioita jne. :)


Mutta oli paikat järjestyksessä tai ei, niin joulu saapui Erbeenkin. Edelleen kuten aina aiemminkin yritin muistella Marttojen hyviä ohjeita ja keskittyä vain olennaiseen. Ja yhteisellä päätöksellä lopetimme huolehtimisen siitä ehtiikö kaikki valmiiksi jouluaatoksi vai ei. Kaikki olennainen on kuitenkin tässä, me kaksi, Manu, kissat, kinkku ja jääkaappi tarvikkeita täynnä sekä aikaa tehdä syötävää vaikka keskellä yötä..... Niinpä jouluruokien teko jäi aattoiltapäivään ja joulutortut valmistui vasta joulupäivän aamuna muta saimme kun saimmekin valmiiksi kaiken sen mitä halusimmekin. Tässä tunnelmakoosteita meidän joulusta.

Folie1.jpg

Folie2.jpg

Folie3.jpg

Folie4.jpg


PC280036_2.jpg

Eilen illalla alkoi lumisade ja toi mukanaan kylmää ilmaa. Tänä aamuna oli kaikkialla reilun 10 cm:n lumikerros ja ilmassa kirpeä -9:n asteen pakkanen. Joulun ohella tänne tuli siis samalla talvi :) Katsotaan nyt kuinka monta päivää siitä tällä kertaa saamme nauttia, viimeksi kaikki oli ohi päivässä. Säätieteilijät lupaavat jo uudeksi vuodeksi lämpenevää, joten jännityksellä odotamme miten tässä tällä kertaa käy.

PC280037_2.jpg

Meillä sisällä Marketta tuo lämpöä ja hyvää oloa, eikä ole kylmä vaikka ulkona paukkuukin pakkanen. 

Piksu ja Manu kävivät ukona tutkiskelemassa mitä oikein on tapahtunut. Piksu jatkoi reissujaan talon nurkan taakse, kai etsii toista reittiä talon kellariin kun isäntä tukki tuon etupihalla olleen reiän sen jälkeen kun Manukin oivalsi että siitä pääsee jonnekin "luolaan". 


Näin meillä meni joulu ja vuoden viimeisiä päiviä vietetään rennossa joutilaisuudessa. Toivotamme oikein ihanaa loppuvuotta kaikille lukijoilleni.

joulukortti%202014.jpg