Nyt se alkaa, eli remontista bloggaaminen :)

Edessä on iso urakka kun vanha, 1900-luvun alussa rakennettu saksalainen talo muutetaan suomalaiseen makuun ja tarpeisiin tälle päivälle, talon arvoa ja ikää kunnioittaen. Talo on ollut historiansa aikana mm. yhtäaikaa neljän eri perheen kotina mutta myös pitkiäkin aikoja ihan tyhjillään. Viimeiset vuodet se on ollut vain osan aikaa vuodesta metsätyömiesten kämppänä ja saksan kotina..... ja jälki on sen näköistä. 

Nyt se saa uuden elämän kun alamme sitä kunnostamaan kodiksemme. Aluksi pintaremontoimme talon etelä-päädyn jonne teemme byroon, makkarin ja väliaikaisen keittiön. Talon keskiosasta löytyy eteistä ja kylpyhuone/vessa, jotka myös pintaremontoidaan. Mutta lopulta talon pohjois-päähän rakennetaan kokonaan uusi keittiö sekä pesuhuone/sauna. Pohjia on mittailtu, piirustuksia tehty ja lupia yms. virallisia kuvioita selvitetty.

Alkutilanne etelä-päässä oli pääsiäisen raivaus-session aikana, kaikessa lohduttomuudessaan, tällainen. Kuvissa näkyy tupaa ja väliaikaisen keittiön aluetta, makuuhuonetta ja niiden välissä isännän byroo.

P4200166_2-normal.jpg

P4200161_2-normal.jpgP4200171_2-normal.jpg


Bild039-normal.jpgEilen homma nytkähti vahvasti liikkeelle kun "Näivetyisen" sähkömiehet tulivat paikalle vetämään uusia johtoja ja piuhoja.

Tilanne muuttuu koko ajan kaoottisemmaksi, mutta niinhän se aina käy esim. kun aloittaa suur-siivouksen, ensin kaikki kamat kertyy esille ja pikkuhiljaa, kohta kohdalta, tavarat löytävät tiensä omille paikoille ja lopulta kaikki on puhdasta ja siistiä. Uskon ja luotan että näin käy meidänkin remontin. Nyt on lähtölaukaus annettu ja tänään sähkömiesten pitäisi asentaa kaikki pistokkeet oikeille paikoilleen, saaden urakkansa tehtyä. 

Kuvissa sähköpääkeskuksen uudet johdot ja tuvan katon piuhaviidakkoa.

Bild037-normal.jpg

Isännän tehtävälistan seuraavana kohtana on koolinkien ja levyjen hankinta ja niitä aletaan asentaa paikoilleen viimeistään 5.5. kun tehokaksikko Fuldasta tulee lomallaan meitä auttamaan. Tämä on iso projekti ja tästä ei ilman apuja selvitä, joten kaikki apu vastaanotetaan riemumielin.

Oma osuuteni tässä vaiheessa on se huoltojoukkoina toimiminen, mutta vielä tulee hetki jolloin pääsen oman aktiivisen panokseni antamaan tämän remontin aikana.

Nyt tyydyn esittämään tyhmiä kysymyksiä ja antamaan valistuneita vastauksia isännän kyselyihin tyyliin hylly vai ei, piikkaus vai ei,  mihin valo jne. .... ja näitä vastauksia ja mielipiteitähän minulta löytyy, joten helppo homma :)


pesukuivain-normal.jpg

 

Lopuksi remonttiaiheinen kysymys: 
Onko kellään kokemusta pyykinpesukoneesta jossa on samassa kuivain. 
 
Tyrkytyksessä olisi nyt AEG:n vempain mutta hieman epäilen liekö tuosta on peliksi. Kommentit aiheesta kiitollisuudella vastaanotetaan.