Kuudes matka-aamu oli aurinkoisen kaunis ja suunnaksi otettiin Cork ja Kilkenny sekä illaksi Dupliniin.

P3110096_2.jpg

Ensimmäinen pysähdyksemme oli Gorkin kaupungissa, jossa pääasiallinen toiminta oli shoppailu ja matkamuistojen hankkiminen. Kuten olen jo aiemminkin todennut, ei shoppailu ole oikein meidän juttu, joten etsimme mukavan kahvilan, jossa nautimme jotain hyvin erikoista luomukahvia ja kaakaota, kiireettomästi. Ilma oli kaunis, vaikka vilvakka, mutta kirkkaasti paistava aurinko teki olon hyvin keväiseksi. 


P3110143_2.jpgSeuraava pysähdys tehtiin sitten Kilkennyn todella idyllisessä kaupungissa. 
 
Siellä pakkauduimme paikallisen turistijuna/bussin kyytiin ja saimme roiman annoksen niin historiaa, tätäpäivää kuin näkymiäkin tuon kauniin kaupungin kaduilta.
 
 
P3110129_2.jpgAjoittain kuljimme tosi pieniä kujia pitkin, niin että juna-auton ja kujan muurien väliin jäi vain henkäyksen verran tilaa. Vauhtia kuski ei suuremmin hiljennellyt noiden pienien kujienkaan osalta, joten siinä tuli päivän extreme-annos nautittuna koko rahan edestä.
 
Kierrokseen mahtui niin hautuumaata, kouluja, kirkkoja ja näitä iki-ihania, hyvin persoonallisen näköisiä pikkukauppoja, joita piisasi piiiiitkän ja vilkkaan kauppakadun päästä päähän. 
 
Ilmiselvästi turistijuna/bussi on Kilkennyläisillekin kesän tulon merkki, sillä paljon iloisia ilmeitä ja vilkutuksia saimme osaksemme huristellessamme pitkin kaupungin katuja ja kujia..
 

P3110135_2.jpgP3110138_2.jpg

P3110137_.jpg
 P3110140_2.jpg

P3110117_2.jpg

Kilkenny näytti todellakin parhaat puolensa meille ja kaupungin teki vielä mielenkiintoisemmaksi oppaamme kertomukset, sillä hän asuin vain kuuden kilometrin päässä tuosta kaupungista ja näin ollen Kilkennystä löytyi paljon hänelle tärkeitä ja mielenkiintoisia paikkoja joista tarinointia piisasi.
 
Vielä lounas ja sitten olimmekin taas matkalla kohti loppua...... mutta ennen sitä olisi edessä odotettu pysähdys NewBridgen Hopeatehtaalla ;)
20150311_181601_2.jpg

Hopeatehdas oli upea paikka ja siellä tällainen hopeanystävä meinasi mennä päästään ihan sekaisin, joten pidin tiukan linjan. "Merkkasin" neljä ihaninta korua ja katosin takavasemalle jättäen lopullisen päätöksenteon isännälle ja nämä hän valitsi. 

Ja tässä nyt on ne konkreettisimmat muistot häämatkastamme. Varsinkin tuo lehti -koru miellytti suuresti meitä kumpaakin, näiden puiden kanssa kun täällä häärätään ja einettä pöytään hankitaan.

Olen hyvin tyytyväinen siippani valintoihin.

Edessä oli enään vajaan sadan kilometrin matka takaisin samaan hotelliin mistä viikkoa aiemmin matkalle lähdettiin.

Häämatkan loppu häämötti enää yhden yön päässä...... jatkuu.....