En arvannut, vaikka olisihan se pitänyt oivaltaa, että tuon isännän kelkkaan lähtiessä saattaa ajoittain vauhti huumata ja meno olla aika haipakkata. Sellaiselta on viimepäivinä tuntunut, kun uudet suunnitelmat ja visiot lentelevät ilmassa etsien kotipesää meidän elämästä :)  Huimaa ja innostavaa vaikka samalla pikkasen pelottavaakin....... mutta kokemuksia saa vain tekemällä, joten "Matkaan Hopea!"


Eilen illalla teimme "Heidin kanapataa" ja hyvää tuli sekä onnistui jopa meikäläisen heikohkoilla keittotaidoilla. Kehittelin tämän reseptin tuossa jokin aika sitten, periaatteella "mitä kaapista löytyy", ja nyt sitä tehtiin uudemman kerran ihan vain testatakseni oliko eka kerta vahinko, onnenkantamoinen vai ihan oikeastiko resepti on hyvä :)

Näin se menee: padan pohjalle nakataan desi riisiä ja pari desiä ohrarouhetta, vettä perään, tai jotain lientä mitä käsillä sattuu olemaan. Seuraavaksi runsaasti, isoksi lohkottuja kasviksia, meillä oli porkkanaa, lanttua ja sipulia, viimeksi mukana taisi olla paprikaakin ja suunnitelmissa on kokeilla purjoa. Päälle kanapaloja, viimeksi oli koipireisiä, nyt oli iso köntsä ankanrintaa joka siivutettiin ja maustettiin vahvasti, mukaan tuli valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, currya, soijakastiketta sekä suolaa ja pippuria. Kansi päälle ja uuniin pariinsataan asteeseen reiluksi puoleksi tunniksi, sitten lämpotila 120-130 astetta ja tunti-kaksi tekee ihmeitä. Liha murenee kuin itsekseen ja kasvikset ovat saaneet makua lihan marinadista kuten myös alakerrassa kypsyneet riisi ja ohra. Nam nam. Kaltensuhdheimin koekeittiö suosittelee.


t%C3%A4hdet%20t%C3%A4hdet-normal.jpg

Ja sillä aikaa kun kanapata hautui uunissa, me katsottiin Katsomon kautta "Tähdet tähdet" -ohjelmaa ihan livenä, jonka ooppera-jakso oli mitä vaikuttavin :)  Kiva kun näiden nettipalvelujen kautta pääsemme osalliseksi suomen TV:n herkkupaloista :)

tahdett_diandra2303in_503_vi-normal.jpg

Omaksi suosikikseni on tuossa kisassa noussut nuorisotähti Diandra, jonka vilpitön, avoin ja jotenkin niin luonnollisen helppo laulutyyli on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Tuosta tytöstä kuulemme vielä pitkään. Voi sitä laulun sointia ja äänen helinää ilman pingottamista ja pakkoa, jota tuo tyttö saa aikaseksi. 


Kodinhoidollisina tehtävinä tänään voisi olla tuon parhaillaan pyörivän pyykin jälkeen verhojen virittelyä. Vinokammariin ja Ompelukammariin pitäisi saada kunnon verhot viriteltyä ennen vieraiden tuloa, kateissa on klipsuja ja rinkuloita, joten kaappien koluamista olisi luvassa. Lisäksi isännän työtuolin selkänojaan pitäisi saada jonkinlainen suojus tehtyä...... sekä vaatteita korjauttua. Eli yläkerta ja ompeluspäivä tästä saattaapi tulla. Mutta ensin toinen iso Taika-mukillinen kahvia ja päivän lehtien lukua *klikkaa Hesarin sivut auki*