Mikä hitto näistä YT-neuvottelujen lieveilmiöissä on kun ne saavat esiin ihmisten pahimmat piirteet?

Meillä on siis taas YT-neuvottelut meneillään, tarpeena olisi nyt jälleen 100 miestyövuotta kadottaa yrityksen vahvuudesta. Ei mene hyvin :-(
 
Mutta niistä lieveilmiöistä piti purnaamani. YT-neuvottelut kun ovat kuitenkin sen verran raju prosessi, olettaisin, että ennen sitä on yritetty tehdä kaikki mitä tehtävissä on…… tehokas talouspäällikkömme on ollut ahkerana. Irtisanottujen sopimusten listoilla on niin talon oma digipaino, keskitetty puhelinkeskus kuin elämääkin tärkeämmät kahviautomaatit. Lisäksi energisesti kasvava yksikkö etsii kuumeisesti tekijöitä ja heille toimistotilaa, täyttääkseen huimat tulosvaateensa tälle vuodelle. Seuraavana vuorossa on ICT -yksikön siirto kellarikerroksiin, ikkunattomiin tiloihin.
 
Mutta se mikä on pahinta, tämä kaikki tieto on vain ja ainoastaan käytävä puheiden varassa. Talouspäällikkö ohikulkiessaan huutelee … "Sainpahan irtisanottua kahviautomaatit!" ja "Kunhan saamme Digipainon potkittua ulos" sekä "Saisivat jo siirtää rojunsa." -tyylisiä kommenttejaan. Ei tuollainen teksti ole ensinnäkään talouspäälikölle sopivaa, saati sitten avokonttorissa huutelemisen paikka. Lisää vettä tietämättömien myllyyn heittää naapuriyksikön vetäjä selittäessään ohikulkiessaan uudelle työntekijälle "Kunhan nuo tuosta ensin häipyvät…..".
 
En voi ymmärtää tällaisia keskeneräisten asioiden huutelua ja sitä kautta vallankäyttöä jota johtajat asenteellaan osoittavat. Me määrätään ja muut tottelee
-tyylillä, vaikka hyvin ymmärrän, että esim. talouspäälikön tehtävänä on kulujen karsiminen, mutta tapa jolla hän sen tekee on mauton ja ärsyttävä.
 
Ja sitä paitsi, JOS kerran kahviautomaattien sopimuksen on irtisanottu, samoin kun digipainon ja puhelinkeskuksen, niin asiasta voisi kertoa yrityksen sisäisen tiedottamisvälineen, intran kautta, tasapuolisesti kaikille, ilman että huhupuheille ja väärälle vallankäytölle jäisi sijaa.
 
Ei loppunut tämäkään työviikko hyvin