P3090065_2.jpgSeuraavana aamuna porukkamme taas pakkautui autoon ja edessä oli aktiivinen päivä nähtävyyksien ja kaupunkikierrosten parissa. Heti aluksi pysähdyimme pienen kylän turistipisteeseen, jossa näimme multimedia-esityksen Irlannin luonnosta, sen muuttumisesta ja mm. Moherin kallioiden synnystä. Lisäksi tuli vielä näyttely, jossa esiteltiin pienoismallien kautta mm. kuinka Irlannin maaseutua on aikojen saatossa asutettu ja niitä kuuluisia kiviaitoja pystytetty, niin tuulen kuin tuholaisten (ihmisten ja eläinten) varalle.

Seuraava pysähdys oli sitten Ennisin pienessä idyllisessä kaupungissa, jossa päätimme testata miltä paikallinen Irish Coffee maistuu ja maistuihan se ;) 


P3090076_2.jpgP3090073_2.jpgEnnisistä karautimme Limerikkiin jossa sopivasti lounasaikaan pääsimme nauttimaan niitä perinteisiä Fish and chips -annoksia. Minulle maistui hyvin, isäntä olisi toivonut kalan olevan hieman kypsempää, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä.


Ilma oli kaunis ja aurinkoinen mutta valtavan tuulinen, joten muutaman tunnin ulkonaolon jälkeen mielellämme kipusimme takaisin bussimme penkeille lämmittelemään.

P3090083_2.jpgP3090081_2.jpg

P3090086_2.jpg

Tarkkasilmäinen bongaa isännän kipittelemässä siltaa pitkin kohteena päästä tois puol jokkee ;)


Sitten edessä olikin se matkan tylsin osuus, eli ajamista seuraavaan majapaikkaamme Earl of Desmond Hotelliin. Matkalla bongasimme kauniin sateenkaarenkin ja siitä oppaamme saikin oivallisen aasinsillan ja turinoi piiiitkät pätkät maahisista, sateenkaarista ja täynnä kultaa olevista kippoloista:)  Ihan kaikkea en enää jaksanut tuossa saksan kielikylvyssä omaksua, mutta avainsanoja sieltä täältä bongailin ja kiusasin isäntää täydentämään tyhjät kohdat :)  Eli kieliopintojakin tuli reissulla harjoitettua :D

P3090089_2.jpg

P3100093_2.jpg

Vihdoin, auringon jo laskiessa horisontin taa, saavuimme perille seuraavaan majapaikkaame joka sijaitsi (oppaamme sanojen mukaan) keskellä ei mitään :)

Hotelli oli rakennettu keskelle peltoja, vajaan 10 km:n päähän Traleen kaupungista. Mutta tuo mahtava sisäänkäynti kyllä korvasi syrjäisen sijainnin ;)

Hotelli oli iso ja mahtava, ja sielläkin oli ne samanlaiset sängyt, joista nyt teimme sen XXL-luokan pedin ;) Näissä oloissa sitä olikin mainiota viettää seuraavaa lepopäivää, isäntä jopa otti aurinkoa tuossa erkkerissä. Lisäksi testasin miten noin hienon hotellin pesulapalvelu toimii ja toimi loistavasti. Seuraavana aamuna lähtiessämme kävin kysymässä mitä tukisukkieni pesu maksoi, hymyili vastaanottovirkailija leveästi ja sanoi että asia on jo hoidettu :)  Mitä loistavaa palvelua, me like!

P3100095_2.jpg20150310_133850.jpg

..... ja matka jakuuu....