Taas on viikko vierähtänyt ja remontti etenee kuin eteneekin, vaikka välillä meinaa tämä ei pituudella pilattu kärsivällisyyteni tehdä tepposet ja mieli mustua kun "mitään ei tapahdu"..... ja kuitenkin koko ajan, kohta kohdalta, homma edistyy omaa vääjäämätöntä vauhtiaan. Paljon siistimistä on tapahtunut myös pihapiirissä, josta puupinoja on kadotettu ja nokkosvainioita tuhottu Fuldan tehokaksikon toimesta.

P5100294_2-normal.jpg

Ja pakko olikin, sillä saimme vihdoinkin Olgan kotiin, arvokkaan lastinsa kanssa..... ja sillekin piti löytää paikka, joten puupinot saivat siirtyä koneiden tieltä.

Nyt Ponsse-Biisoni on viety työmaalle metsiin ja Olga hoitelee siirrot työmaalta toiselle, eli homma toimii juuri niinkuin sen suunniteltiinkin toimivan, vihdoinkin palaset alkavat kloksahdella paikoilleen.


IMAG0039_2-normal.jpg

Sisälläkin on tapahtunut vaikka mitä. Tässä valmiita koolauksia tuvassa, väliaikaisen keittiön kohdalta. Tuohon olisi tarkoitus tulla keittiökaappeja ja -hyllyjä, sekä tiskipöytä, johon ei kyllä vettä tule kuin kantamalla ja poisraahaamalla. 

Pääsen siis muutamaksi kuukaudeksi asumaan laskiämpäri-/kantovesi -olosuhteisiin, mutta sehän on tuttua puuhaa, jo nuoruudesta, Rekolan ajoilta. 

Onko tää elämä loppujen lopuksi sitä "ympäri käydään ja yhteen tullaan" -touhua, sillä huomaan elämän toistavan itseään, kuin yrittäen kertoa ja kouluttaa minua johonkin, jonka luulin jo ohittaneeni.  Pistää miettimään.....


Bild047_2-normal.jpg

Työnalla on ollut myös "ja nyt kaatuu seinä"
-projekti
, eli tehtiin elintilaa tulevalle takka-leivinuunille.

Iloista naurua ja kiroiluakin aiheutti seinämateriaali, joka on pujoteltu pajunoksista ja joidenka väliin on mätkitty kaikkea mahdollista täyteainetta, kalkkivellistä kananpaskaan asti :) , joten purkaminen oli helppoa, mutta kamalan pölyistä puuhaa. Aitoa itäsaksalaista laatutyötä siis :D

Voit vain kuvitella että sauna maistui tuon seinän pätkän purkamisen jälkeen niin isännälle kuin Fuldan tehokaksikollekin.


IMAG0035_2-normal.jpg

Ja kun purkauksen makuun päästiin, niin päätettiin samassa rysäyksessä purkaa paikalle muurattu amme pois tieltä.

Kuriositeettina mainittakoon, että ammeen oli aikoinaan paikalle muurannut naapurin isäntä, jonka poika sitä nyt purki pois. Hän tiesi miten isänsä sen oli tehnyt, joten homma eteni vauhdilla. Kiitos Mario!

Amme olikin aika karmeassa kunnossa ja se poistamalla kylppäriin saatiin paremmin sijoittelutilaa pyykin- ja astianpesukoneille sekä kuivarille.

Kaikki tämä siis vain väliaikaista asumista silmällä pitäen. Lopultahan taloon tehdään kokonaan uudet kylppäri-/sauna sekä keittiö...... mutta niiden aika ei ole vielä. Aloitetaan pienesti ja päädytään suuriin kuvioihin ;)


Tässä vaiheessa on lisähankintojen aika, paneelit ja takkaleivinuuni ovat hankintalistan kärjessä, joten ei muuta kuin shoppailemaan......