Takana tapahtumarikas päivä. Ainakin kolmeen kertaan olen hikoillut pääni ihan märäksi,  ensin Helsinki-Vantaalla, sitten Zurichin lentoasemalla ja lopuksi täällä Földissä. Eka iso järkytys oli se, että huoneessani ei ollutkaan internetyhteyttä kuten olin erikseen sopinut Angelica W:n kanssa, joku potilaspomo. Lopulta soitin Angelicalle ja lääkäristä paluun jälkeen huoneeseeni oli ilmestynyt modeemi jolla nyt yhteilen, 29:n euron lisämaksulla. Huone on kalsea, mutta aika tilava ja pienellä somistuksella siitä saan oikein mainion paikan itselleni. Huomenna kiusaan Angelicaa uudestaan ja kysyn Terolle lisävuodetta kun hän tänne singahtaa.

Kävelty on siis kamalasti ja kaiken jännityksen jälkeen tiukassa lääkärin tarkastuksessa ihmeteltiin huippulukemissa olevaa verenpainettani. No nyt sitten Tohtori Wolff määräsi mulle päivittäisen verenpaineen seurannan ainakin ensimmäiseksi viikoksi. Ruokavalioksi se perinteinen 1200 kcal ja liudan labrakokeita. Painoni vuoksi tohtori oli huolissaan sydämestäni, sydänkäyrän mukaan kaikki on ihan ok, mutta alkuviikosta sydämestäni otetaan ulta ja tutkaillaan mitä siellä tapahtuu. Tarkan diagnoosi tuloksena Tohtori Wolff totesi että mulla on todellakin sekä lymfa- että liödema. Tuon lipödeman vuoksi suuret muutokset voidaan unohtaa, sillä sen kanssa edetään paljon hitaammin ja pitkäjänteisemmin. Aluksi sidokset laitetaan vain jalkoihin ja vasta sydämen tutkimusten jälkeen voidaan ehkä sitoa käsiäkin.

Olen tottakai hieman pettynyt.... suurimmissa unelmissani kun näin megalomaanisia muutoksia tapahtuvan napin painalluksella, mutta eihän tämä maailma sellainen ole. Mutta hyvä puoli tässä on se, että mua hoidetaan täällä nyt ihan oikeesti ja ihan oikein. Nämä ihmiset täällä ovat todella paneutuneet lymfaihmisten ongelmii ja ne on jokakohdassa otettu huomioon. Tunnen olevani todellakin "Health campillä" joten jos ei muuta niin fyysisesti terveempänä täältä palaan, vaikka en ehkä sitä 40 kiloa kevyempänä.

Dinner oli sitten taas kokemus erikseen. Joka päivä istutaan samassa pöydässä ja ruokalan pitäjä Frau Jotakin on valmiiksi tuonut sinulle kulloisenkin päivän annoksen ja lisäksi saat itse hakea salaattia, leipää ja jotain pientä lisäksi. Pöydässäni on yksi todella isokokoinen Herr XXX joka puhuu hyvää englantia, vähän pienemmän kokoinen (mikä lie sitä vaivaa, ei näyt ulospäin) Herr YYY ja lopuksi pienen pienen inuiitin näköinen venäläinen nuori nainen, joka puhuu hyvää saksaa mutta ei englantia. Hänellä on toinen jalka samaa kokoluokkaa kuin minulla vaikka tyttö pituudeltaan jää alle kainaloni. Huh huh.

Tässä ihan pikaiset alkukommentit, mindmapista voitte tulkita lisää :-)

PS: Kiitos Raijalle mainiosta mindmap-muistikirjasta ja Urvelle matkalaukku tarinasta. Mulle kävi just samalla lailla, matkalaukun nro lukko jäi päälle, vaikken siihen ollut mitenkään koskenut ja kesti hetken ennenkuin sain nrot siirrettyä just sen verran että laukku aukesi.