Viime viikolla tehtiin urakalla hankintoja. 

Löydettiin vihdoinkin kattojen ja Byroon panelit. Tuvan panelit vielä odottavat löytymistä. Haastavinta on ollut paneleiden pituus. Eri toimittajilla kun on eripituiset panelit joten meiltä se on vaatinut tarpeittemme tarkkaa "kuutioimista".

Kattopaneleihin sopii mainosti kahden metrin panelit, kun taas tuvan puolipaneleihin 270 cm pituus olisi passeli, ettei tulisi turhia hukkapaloja. Ja selväähän on, että noita kahta pituutta ei löydy samalta toimijalta. No, osa on hankittu, loput hankitaan kun tuvan panelointi on käsillä.

Lisäksi lopulta löydettiin siis ne tapetitkin, mukaanlukien liisterit ja muuta tarveaineet. Nyt on aineita joilla viedä hommaa kohti kaunista loppua..... kun sen aika on.


Tehokaksikko Fuldasta tuli jälleen auttamaan remontin eteenpäin sysäämisessä ja paljon saatiinkin aikaiseksi.

2014-07-05%2011.01.20_2-normal.jpg2014-07-05%2012.35.44_2-normal.jpg2014-07-06%2016.29.50_2-normal.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Suurin rykäys oli tulevan takka-leivinuunin paikan raivaus. Seinää ja ovien karmeja poistettiin vielä lisää ja samoin seinän toisella puolella, aulassa ollut "sisustustakka" poistettiin. Pölyä ja roskaa riitti, mutta nyt ollaan selvillä siitä miten hormit todella menee.

Parhaillaan isäntä soittelee linjat kuumana ja yrittää saada paikallista "ylijumalaa" eli nuohoojien esimiestä kiinni ja käymään paikalla siunaamaan sen mitä palomuurille ja hormille seuraavaksi saa tehdä, että se saataisiin valmiiksi takka-leivinuuni Markettaa varten. 


2014-07-06%2016.30.10_2-normal.jpg

Lisäksi makuuhuoneen kattopaneleiden kiinnitykseen tarvittavat koolaukset on aloitettu ja makuuhuoneen koolaukset saatiin valmiiksi sekä Byroosta osan matkaa. Tätä hommaa jatketaan ensi viikonloppuna, ja toivotaan että siihen mennessä on selvinnyt miten ja kuka saa jatkaa palomuurin ja hormin kanssa.

Aika alkaa käydä vähiin, sillä kesälomareissu suomeen häämöttää nurkan takana ja elokuun vikalla viikolla tulee jo Marketta takka-leivinuunin asentajat valtavan kivimäärän kanssa asentamaan sitä paikoilleen.

 


2014-07-05%2022.40.40_2-normal.jpgMikä kumma siinä on, että ensin on kaikki aika maailmassa ja sitten yks kaks aikataulut kusee nilkoille ja paniikki lähestyy kroppaa. Mutta asia kerrallaan, eikö niin?

Otetaan vaikka näin levollisesti ja luottamuksellisesti homma, kuin nämä kaksi kaverusta parin viikon yhteiselon jälkeen. 

Mysti on siis kotiutunut loistavasti ja Piksun kanssa ajoittain on jo leikinomaisia otteita havaittavissa. Manu on Mystin paras kaveri ja välillä niitä on jopa komennettava lopettamaan, kun lauman ihmisjäsenet tahtoisivat nukkua, kaverusten myöhnätessä perhepedissämme.

 

.