Eilisen lymfahoidon jälkeen olin todella naatti. Tuntuu että Daniel parantaa "juoksuaan" koko ajan ja hoidosta tulee tehokkaampaan...... ja hyvä niin :) Säännöllinen hoidettava on varmaan lymfaterapeutillekin mielenkiintoinen ja haastava asiakas, varsinkin tämän minun sairauden kombinaatio kun ei ole sieltä helpoimmasta päästä.

Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana, sen jälkeen kun primääri lymfaödemani ja siihen liittynyt lipödema diagnosoitiin, ollut seitsemän eri lymfaterapeutin hoidettavana, ketä kaikkia heitä olikaan?

enkeli-normal.jpgEnkelini Kaija, jonka luona kävin koko 10 vuoden ajan, lähes viikottain ja kahdesti vuodessa LYKO-hoitojaksot päälle. Häneltä saamani hoito ja tietämys tästä sairaudesta on ollut merkittävää ja auttanut minua hyväksymään sen ja kaikki seuraukset joita sairauteni mukanaan on tuonut. Kaijan antama lymfahoito on loistavaa, tunnen kuinka nesteet alkavat kohista sisälläni ja hänellä on taito aina keskittyä juuri siihen alueeseen joka kulloinkin kaipasi erikoishuomiota. Kaija, sinua on ikävä.....niin monella tavalla :(  Se luottamus ja ystävyys joka välillemme syntyi noiden vuosien aikana on ollut ainutlaatuista. Olet ihana sekä todella ammattitaitoinen ihminen ja minun onneni oli se että päädyin juuri sinun hoitopöydällesi. Kiitos!

Heinz Thoma, Földi klinikalta, hänen "mallinukekseen" pääsin ensi kertaa kun olin lymfayhdistyksen mallina lymfaödeman hoidosta, heidän koulutustilaisuudessaa, jossa Heiz oli pääkouluttajana. Hän on mestari alallaan ja ei pelkästään lymfaterapeuttina, vaan sanoisin että hänellä on ns.parantavat kädet. Hänen kätensä hohtavat ja tuovat jotain lisää ihan perinteiseen lymfahoitoon, en osaa sitä paremmin kuvata, mutta hänen antaman hoitonsa jälkeen olivat kivut kauemmin poissa ja jotenkin mielikin virkistyi eri tavalla. 

Saara, Mikkeliläinen lymfaterapeutti, johon tutustuin lymfaterapeuttien yhdistyksen kautta, kun heidän jäsenlehteään taitoin. Kävin Saaran hoidossa kesälomamatkallani ja sain kuin sainkin pelastavaa apua kesäkuumalla, paljolla autossa istumisesta syntyneeseen turvotukseen, kipuun ja yleiseen väsymykseen.

f%C3%B6ldi-normal.jpgFöldi-klinikalla minua hoiti enimmän ajan Regina Englisch sekä innokas Angelica ja joku kolmas, jonka nimi on jo kadonnut muististani. Regina oli heistä merkittävin ja parhain. Hän itse oli myös lymfaödeemikko ja mukana földi-koulun koulutuksissa, eli hänellä oli niin tietoa kuin taitoakin, jota hän auliisti jakoi minullekin jokaisella hoitokerrallamme. Reginan laittamat sidokset olivat parhaista parhaimmat, mutta se on ymmärrettävää, sillä sitähän hän tekee päivittäin, monta kertaa päivässä. Reginaan aion olla vielä yhteydessä, löysin nimittäin hänet Facebookista juuri äsken, nimen kirjoitusasua tarkistaessani :)  Muistaakohan hän vielä minut?

Ja nyt viimeisimpänä lymfaterapeuttinani on siis Daniel, innokas 20-vuotias nuorimies, joka kehittyy toimessaan kokoajan. Hänen hoidossaan olen hyvissä käsissä, ainakin siltä tuntuu...... silti nyt odotan ensi elokuuta ja jo etukäteen Kaijan kanssa sovittua LYKO-hoitojakso kuin kuuta nousevaa...... mutta siihen on vielä aikaa, joten ennen sitä on vielä paljon tehtävää.


Esimerkiksi vesijuoksu ja vesijumppa, se on asia jota kaipaan ja aika kovastikin. Nyt olen kartoittanut että Hiderssissä on lähin toimiva uimahalli, joten aion sinne uskaltautua lähiaikoina, ikioman juoksuvyöni kanssa. Jospa saisin viikko-ohjelmaani lisukkeen kerran tai jopa kaksi tapahtuvasta vesijuoksusta, se ei olisi ollenkaan huono juttu. Pitäkää peukkuja että tämä suunnitelma onnistuu :)


Kodinhoidollisina tiedotteina mainittakoon että Rubinjo on jo valjastettu hommiinsa, tiskipöydällä odottaa pari kiloa porkkanoita kuorintaa ja keittämistä ja ajattelin tuvan lattian pesun yhteydessä laajentaa sen koskemaan myös eteistä, pesuhuonetta ja saunaa.

Myöhään tänä iltana saamme suomenlomalla olleen metsuri-Eeron takaisin miesvahvuuteen ja huomenna meillä varmaan lämpiää sauna, joten mikä olisi mukavampaa kuin juhlistaa Eeron tänne paluuta putipuhtaalla saunalla ja jollain oikein hyvällä syömisellä....... suunnitelmissa on grillilohta lohkoperunoilla ;). Katsotaan miten Kaltensundheimin koekeittiö tästä selviää.