21.kesäkuuta

Jälleen kerran Varparannan Martat pelastivat mun olemattoman kokin maineen. Se juttu meni näin.....

Uunivuokaan pohjalle riisiä ja ohrarouhetta, päälle kasviksia isoina lohkoina ja huom riittävästi sipulia. Kostukkeeksi litran verran lihalientä ja mausteeksi merisuolaa. Vajaa tunti uunissa ja sillä aikaa Varparannan Marttojen helpon ohjeen mukaan juustogratiinin valmistukseen.

Loppusilaukseksi ladotaan kypsyneiden kasvisten päälle eiliseltä grillaukselta ylijääneet pihvit, sitten gratiini ja lopuksi vielä ripaus juustoraastetta.

Lopputulos: Kaksi totaalisen ähkyä ulkosuomalaista, puol-tajuttomassa tilassa Pohjanmaalaisen sohvan syleilyssä, huulillaan kaino kysymys.... "Saaks jo mennä nukkumaan?"

http://kylat.kontiolahti.fi/varparanta/martat/kastike.htm

-----

21.kesäkuuta

P6210391_2.jpgMamman Suuri Saalistaja toi taas järkyttävän kokoisen hiiren....tällä kertaa se onnistui tuomaan sen tupaan asti, kissaluukusta pujahtaen. Me tietty kehuttiin ja annettiin neidon nauttia itse saalistetun lounaan ilosta.

P6210393_2.jpg

Ja rankan metsästyksen sekä suuren lounaan jälkeen on aika ottaa hyvin ansaitut päikkärit :D


20. kesäkuuta

Takana aktiivinen päivä josta kiitos Sadulle ja Mariolle. Ohessa juhannuskokkomme ja illan pelisessio kääntyi isännän voittojuhlaksi, mutta mikäs ihme tuo nyt olikaan ;)

-----

20. kesäkuuta

Juhannustarina:
Manu sai aattoillaksi solmuluun ahkeroitavaksi. Viimeyönä se löyty meidän välistä sängystä ja tänä aamuna tarkasti haudattuna kissanhiekkalaatikkoon  ;)  Hautaajan paljasti koiran kuonon päällinen joka oli somasti kuorrutettu kissanhiekalla :D

Voi tuota luuvahtia <3


19. kesäkuuta 

Tänään aamutuimaan, normi-aamurutiinien mukaan, Piksu huusi ja kierteli ympäri pöytiä etsien sopivaa syötävää, jota ei neidille löytänyt. Purkkiruoka oli liian kylmää, pussiruoka väärää merkkiä joten seuraavaksi neiti tahtoi ulos....."Hei, hei ja tule terveenä takaisin" -toivotuksin päästettiin katti ulos.

Meniköhän siinä vajaa 10 minuuttia, niin ikkunan takana kuikuili mamman punapää, suussaan aivan VALtavan kokoinen hiiri, siis todella iso..... reilusti yli 10 cm pitkä, jos häntää ei lasketa mukaan.

Julma isäntä ei päästänyt suurta saalistajaa sisään nauttimaan metsästyksen tuloksista, joten ulkona piti mamman rakkaista rakkaimman nauttia lämmin ja tuore aamupalansa :D

Eli mitä tästä opimme, jos tarjolla olevat ruoat eivät kelpaa, hanki itse omat murkinat ihan pihapiiristä :D Piksu niin elää täällä todellista kissanelämää <3

-----

19. kesäkuuta

Täällä saksanmaalla ei vielä tiedetä yhtään mitään juhannuksesta, sillä sitä täällä vietetään (no joo) vasta huomenna, eli tänään on ihan normi-perjantai.

Eilisen tarkan ja analyyttisen sääennuste-tutkimusten jälkeen pitäydymme alkuperäisessä suunnitelmassa, eli huomenna Fuldan tehokaksikko tulee avuksemme ja pistetään pihaa taas pikkasen parempaan kuntoon.

Mutta ennen huomista olisi vielä pari koneellista pyykkiä hoidettavana, siispä hommiin, hommiin ;)


18. kesäkuuta

No jo on aikoihin eletty, iltapäivä yllätti liki 19:n asteen lämmöllä, ihmeitäkin siis tapahtuu. Mutta päälle tuli heti pikku sadekuuro joten se siitä kesäntunnusta :D

Saattaapi olla että juhannussuunnitelmamme muuttuvat ja me pakataan Knalli ja karataan metsään kuuntelemaan honkien huminaa. Katsotaan miten tässä käykään, vai jäämmekö kotiin, vedämme peiton rinnan päälle ja luetaan kirjoja peffa homeessa. Voi tätä valinnan vaikeutta ;)

Oikein ihanaa juhannusta kaikille, sateessa, auringonpaisteessa, tuulessa, tuiskussa tai haapapuiden havinassa ;) <3

-----

18. kesäkuuta

Eipä ole täälläkään mikään juhannusilma.....asteita näin aamusta surkeat +12, pilvistä, kalseaa ja koko yön on satanut niin että terden markiisi on hätää kärsimässä. Ja en oikein usko tuohon ennusteeseen että +18:aan päästäisiin sen verran kalseaa tuolla on.

Mitenkäs nyt käy lauantaiksi suunniteltujen pihatalkoiden?


16. kesäkuuta

Toisaalta tarvitseeko tätä toistaa. Tiistai, hoitopäivä ja illasta laatuaikaa isännän kanssa. Ollaan läpikäyty sairaala-aikaa ja kaikkea mitä sillon tapahtui ja ei tapahtunut..... <3 Lisäksi grillausta ja elukoiden huomioimista. Aletaan siis pikkuhiljaa pääsemään kiinni normielämään. Me happy <3

-----

16. kesäkuuta

Voi luoja kun on syötävän ihanat :D

-----

16. kesäkuuta

Aamulääkkeiden oton jälkeen on hyvä testata mikä lääke sitä sielultani olenkaan....... Paniikkilääke ei kuulosta kovin mediaseksikkäältä, mutta näillä mennään :D

Minä olen paniikkilääke. Mikä lääkeaine sinä olet?

”Sinulla on rauhoittava vaikutus ympäristöösi. Osaat suurenmoisesti lohduttaa vahinkoa kärsineitä. Oli kyseessä sitten kuolemantapaus perhepiirissä tai odottamaton työttömyys, sinä osaat jakaa kaikille uutta toivoa. Ystäväsi ja työtoverisi voivat luottaa sinuun ja soittavat sinulle vaikka keskellä yötä. Luonteesi on vahva ja käytät sitä lähimmäistesi hyödyksi. Kun tiellesi nousee esteitä, pidät niitä mahdollisuuksina etkä rajoitteina. Osaat huojentaa ihmisten taakkoja ja auttaa heitä kestämään huolensa. Onnekas on se ihminen, jolla on sinun kaltaisesi välittävä ystävä.”

 


15. kesäkuuta

Juuri näin. Kiitos sinulle ystävyydestäsi, rakkaudestasi, läheisyydestäsi ja siitä että sinä olet sinä.....teille kaikille, jokaiselle, yhdessä ja erikseen. Kiitos!

-----

15. kesäkuuta

Tämä aamu antaa pienen illuusion paluusta normaali rutiineihin, kun isäntä lähti heti aamusta koneen huoltoon ja korjaukseen. Ei vielä töihin, vaan tekemään korjauksia kovaan höykyytykseen joutuneelle koneelle. Pidetään peukkuja että kaikki menee hyvin ja vihdoinkin saadaan "Elkki" 100 %:sesti kuntoon, se ressukka kun on viime kesästä lähtien työkiireiden vuoksi jäänyt liian vähälle huomiolle ja vaille kunnon huoltoa

Minä latailen koneita, kasailen pyykkipinoja ja ylöskirjaan tekemättömien töiden listoja Taika-mukini äärellä Manu vieressä kuorsaten. Vielä hetki ja sitten alkaa taas hyörinä ja hääräys tässäkin huushollissa.

Normi-arki, here we come!


14. kesäkuuta

Eilisen hääräyksen jälkeen ollaan molemmat aika naatti mutta josko me saatais tänään vihdoin viriteltyä kuntoon tuo grillipaikka. Illaksi on kanankoivet marinoitumassa joten ois motiiviakin hommalle.


13. kesäkuuta 

VOi tätä ihanuutta ja että Estelle pääsi oikein kukkaistytöksi <3 Toisaalta herää kysymys miksi Leonorelle ei ollut laitettu omaa tuolia?

Kaunis Morsian, Komea sulhanen..... paljon onnea heille elämän poluilla. Skool!

-----

13. kesäkuuta

On tää meidän toipilaiden touhuaminen sitten huvittavaa...... ensin järisyttävä touhupuuska, joka muuttuu huohotukseksi ja hieksi, ja sitten taas hetki istutaan ja kerätään voimia jatkaa hommia.

Ensin yritettiin käsivoimin siirtää peräkärry, joka oli Knallin paikalla.....ei riittänyt voimat, joten otettiin Simppa apuun ja johan kärry lähti liikkeelle ja siirty pihan toiselle laidalle.

Seuraavaksi raivasin Knallista kaikkien olennaisten (lue pilaantuvien ja tarvittavien) tavarroiden osalta tyhjäksi ja lopulta nuo kamat saatiin sisälle siirrettyä mukaan lukien jokunen lonkeropönikkä Hymiö wink

Nyt vielä hetki huohotusta ja sitten edessä on vielä Knallin siirto oikealle paikalle, katoksen pystytys ja eikös me sitten olla lauantaisaunamme ansaittu Hymiö smile

Nyt väsyttää, mutta huomenna sitä varmaan taas jaksaa himppasen enemmän ja paremmin.

-----

13. kesäkuuta

Aamun riemupläjäys :D

Vihdoinkin meillä on ovikello! Erben oveen sellaista ei oltu saatu hankittua joten ovia on vieraat koputelleet miten sattuvat tai sitten vain kävelleet suoraan sisälle J  Manu tosin on yrittänyt ansiokkaasti hoitaa ovikellon sijaisuutta, mutta ei sitä koirakaan mahdottomiin pysty.

Suomen reissulta lopulta löysimme meille sopivan langattoman, kahdella vastaanottimella toimivan ovikellon ja voi sitä riemua kun tänä aamuna tuvassa alkoi soimaan "Metsässä ei liikahda lehtikään...." :D Metsäalanyrittäjän tunnusbiisi nääs ;)

Kohta kohdalta alkaa asiat siis tässäkin huushollissa asettua paikoilleen <3

-----

13. kesäkuuta

Päivä on pelastettu! Häästudio toteutuu, sillä saksan kakkos-kanava näyttää ruotsin prinssin häät suorana <3 Nyt kipin kapin laittamaan skumppaa kylmään, eihän tästä muuten selviä ;)


12. kesäkuuta

Jippiaijeeeee!!!!!! Piuha on täällä, KIITOS Mea!

Nyt alkaa taas oman koneen kanssa sähläily....ekaksi näyttäisi tuppaavat liuta päivityksiä, joten niiden kimppuun siis :D

-----

12. kesäkuuta 

Jokohan mä tänään saan virtapiuhan ja siten oman läppärin käytöön..... hyvältä näyttäisi ainakin Postin seurantapalvelun mukaan ;)

---------------------------------
Tapahtumat
Lähetys on saapunut kohdemaahanRekisteröinti:11.6.2015 klo 17:54:00
Paikka:Ulkomaa/Foreign country 01000

Lähetys on matkalla kohdemaahan
Rekisteröinti:10.6.2015 klo 03:26:42
Paikka:HELSINKI POK, Ulkomaan terminaali 00000

Lähetys on otettu käsittelyyn ulkomaanterminaalissa.
Rekisteröinti:9.6.2015 klo 22:03:46
Paikka:HELSINKI POK, Ulkomaan terminaali 00000

Lähetys on rekisteröity.
Rekisteröinti:9.6.2015 klo 17:23:13
Paikka:HELSINKI 00000

Lähetys on vastaanotettu kuljetettavaksi.
Rekisteröinti:9.6.2015 klo 10:19:10
Paikka:00100

 


11. kesäkuuta 

Pikkuhiljaa alkaa elämä palautumaan uomiinsa.

....vielä kun saisin suomeen unohtuneen ja postin kautta kotimatkalle laitetun läppärin virtapiuhan takaisin sekä talovahdin sekoittaman telkkarin ajantasalle, niin olisi sunnattomasti helpompaa tämä sopeutuminen arkeen :D

Olo on vielä aika voimaton, mutta päivä päivältä se kohentuu ja jaksaa enemmän touhuta. Ehkä jo ensi viikolla ollaan lähellä normiolotilaa :D

Muuten kotiinpaluu on sujunut ihan entiseen malliin. Katit kaipaa huomiota ja hellyyttä kokoajan, mutta onhan meilläkin ollut niitä ikävä. Matkaaja-Manu nukkuu paljon, sillä taisi reissu ottaa sillekin koville.

Pohdinnassa kaiken kokeman jälkeen on, että liekö suomenreissut ollenkaan on meitä varten, kun noilla reissuilla tuppaa aina sattumaan ja tapahtumaan kaikkea erikoista ja ei toivottua :(


8. kesäkuuta

KOTONA vihdoinkin!!..... puolentoista viikon suomen reissu venähti reiluksi kuukaudeksi molempien äkillisen sairastumisen takia, mutta nyt kaikki on taas hyvin ja kunnossa.

Kaunis kiitos Päijät-Hämeen Keskussairaalaan Akuutti24 -, Teho-, Tarkkailu- ja Keuhko-osastoille todella hyvästä hoidosta. Nyt vielä toipumista kotona ja sen jälkeen olemme entistä ehompia.

Tämän ajan flunssat kuljettavat mukanaan ärhäkköjä bakteereja ja keuhkokuume ei ole leikin asia, siis menkää lekuriin ajoissa!


13. toukokuuta 

Me ollaan suomessa !
Vihti on nähty, kampaaja koettu, tilaukset toimitettu ja nyt Järvenpäässä valmistaudutaan huomiseen kirkolliseen toimitukseen.

Heeeeeeelvetin hyvin menee...... varsinkin kun talonvahti onnistu ennen lähtöämme tartuttamaan meidin flunssansa. Mutta ei anneta sen häiritä, vaan eteenpäin porskutetaan.......


 

7. toukokuuta 

Tästä tulikin Tehopäivä.

Tornado-Heidin käsittelyyn joutuivat makkari, byro ja tupa..... pesukone pyöräytti pari koneellista vaatteita puhtaaksi ja päiväkahvin kera nautittavaksi tein munkkeja sekä lihapiirakoita matkaevääksi, isäntä kun niitä toivoi <3 Ja kuinka ollakkaan, kun ekat munkit valmistu, oli pöytä täynnä kahvittelevia miehiä :D Onkohan niillä joku "herkkutuoksugeeni" joka aktivoituu kun herkut valmistuu J Mutta onneksi tein tupla-annoksen, niin jää meille matkallekin jokunen herkku :D

Knallia on rempattu ja kunnostettu tulevaa reissua varten joten pakkaus jää huomisaamulle ja sitten lähdetään. Parhaillaan isäntä on hakemassa uutta kaasupulloa ja illan lopuksi saunaan :D Tästä tuli kiva päivä, vaikka aika vauhdikas ja rankkakin. Elämä on <3


7. toukokuuta 

Vielä ennen matkaan lähtöä onnistuin kehittämään itselleni hepulin, aiheena kissankarvat.

Meidän karvanlähtökone nro 1, Hertta, on vallan innostunut tänä keväänä tuon karjanripottelun suhteen. Tuntuu ettei ole paikkaa jossa ei kissankarvoja löytyisi ja vaikka kuinka olen yrittänyt niitä kadotella, niin uusia tulee jatkuvalla syötöllä.

Eilen sitten sain hepulin ja julistin keittiön täys-karvattomuus-alueeksi. Häädin elukat ulos ja aloitin todellisen kevätsiivouksen. Mikä siinä on, että mä en osaa hillitysti hommailla, vaan aina siihen liittyyjoku järjetön raivo ja aina jotain pientä menee rikki väkisinkin Hymiö wink Eilen onneksi särkyi vain yks jo puolisi rikki ollut muovikori, mutta sodalla on hintansa.

Nyt keittiö on (ainakin hetken) karvavapaa-vyöhyke ja meikäläinen täysin riutunut (edelleen) eilisen riehumisen tuloksena. Elämä on.


4. toukokuuta

Ahkera päivä takana ja päivän paras oivallus oli, että meidän hausarts eli omalääkäri osaa puhua ja ymmärtää englantia!!!! Nyt on jo sovittu LYKO-hoitoviikko kesäkuulle ja uudet sukat sen jälkeen......että asiat voi täällä joskus mennä niin helposti :D

Kesälomatuuraajamme Osmo saapui vahvuuteen ja isännän rantarosvolookki kevennettiin kesälomaan sopivammaksi, Patrikin nauraessa touhullemme. Mutta hei, musta on kehkeytynyt oiva parturi, vaikka kone onkin aika hepponen vehje :D Mutta nyt isännällä on tuleviin rippijuhliin sopiva lookki ja me happy :)

Huomenna edessä hoito ja aktiivinen Knallin pakkaus, ehkä jo torstaina pästään lähtemään matkalle, mulla on jo NIIIIIIIIIN IKÄVÄ Suomea!

 


2. toukokuuta

Viime yönä meidän punikki Pikselin vappujuhlinnat meni pitkäksi, eli se pujahti ulos riekkumaan vielä kun muut meni nukkumaan. Vasta aamu neljältä neito kipitti sisään :D ..... mutta rankka juhlinta vaatii veronsa, eli tuossa se nyt kuorsaa sohvalla :D

Päivän ohjelmassa olisi pyykkäilyä ja yläkerran eteläpäädyn muokkaaminen talo-/kissavahdin olopaikaksi lomamatkamme ajaksi. Mutta ennen sitä vielä hetki oleilua ja netin ihmeellistä maailmaa :D


1. toukokuuta  

Onkohan tää nyt joku saksalaistumisen huippuhetkistä..... katson mm-jääkiekkoa, ottelua suomi-usa, saksaksi selostettuna, samalla huolehtien isännän nesteytyksestä, kun se virittelee Knallia lähtökuntoon. Ensi viikon lopulla startataan, suuntana SUOMI!

 

Eishockey

Alle aktuellen Nachrichten aus der Welt des Eishockeys. News, Ergebnisse und alle Hintergrundinformationen.

HENKILÖLTÄ SPORT1.DE

 


30. huhtikuuta 

Nyt Vappu voi alkaa..... ja juuri kun sain munkit ja lihapiirakat valmiiksi tuli "metsien miehet" lämpimäisille ja puolet katosi tuosta vaan. Mutta tuoreinahan ne ovatkin parhaita ja syötäväksihän ne on tehty, joten kiva kun maistui :D 

Mikä olisi leipurille parhaampi palkkio kuin katoavat leivonnaiset ;) 

-----

Olen tällä viikolla ottanut todellisia kielikylpyjä tuon uuden telkkarin ja saksalaisten kokki-ohjelmien parissa......mutta Yle AREENAn kautta olen totaalisesti jäänyt koukkuun upeiden naisten tarinoihin ja Outi Brouxin käsittämättömän inhimilliseen tapaan käsitellä vaikeitakin "tapauksia". Suosittelen! Kiitos näistä tarinoista.

Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoiden naiset ovat selvinneet elämän aallokoista: alkoholismista, hyväksikäytöstä, lapsen menetyksestä, etenevästä sairaudesta.

AREENA.YLE.FI

-----

Upeaa Vappua kaikille!

Tänään ohjelmassa vappuherkkujen tekemistä ja huomenna barbecue -juhlat Hilderssissä. Saksalaiseen tapaan, mukaan viemisinä iso kulhollinen salaattia ja ylläriksi suomalaisia munkkeja ja lihapiirakoita :D