Ensin luulin että se oli vitsi, sitten että tässä taitaa kyseessä olla jonkinlaisen hausfrau-testi...... nyttemmin luulen että kyseessä on vain saksalaista ystävällisyyttä höystettynä miehisellä huumorilla.  

Se juttu meni näin.....


Pari viikkoa sitten isäntä illalla metsähommista palattuaan heitti ilmaan kysymyksen ihan muina miehinä. "Lutzi pyysi kysymään montako kyyhkystä sinä haluat, riittääkö neljä?". Mielessäni risteili kysymyksiä ja muistikuvia isännän selityksistä, että ullakollamme, kerroksessa 4 olisi valmis kyyhkyslakka, että otetaanko kyyhkysiä? Johon minä, että ota vaan, saat ne itse hoitaa, sillä minä en sinne ylös asti lähde kipuamaan ja tipuja hoitamaan....... luulin tuon keskustelun jääneen tuohon ja nyt se kysyy montako kyyhkystä haluan. HALOO!!!!  Minulle hesalaistytölle kun kyyhkyset on lemmikkejä, ei oikein muuta. Mutta täällä saksassa kaikki on toisin.

P2220339_2.jpg

Hän jatkoi juttuaan, että kyyhkysten metsästysaika on meneillään ja vörsteri eli metsänhoitaja Lutz antaisi meillekin muutaman ammutun linnun, jos tahdon niitä kokkailla. No tottakai, eihän tällaisesta tarjouksesta voi kieltäytyä.

Mennä viikolla sitten yhtenä päivänä nauravanaamainen Lutz toi neljä sepelkyyhkyjä ja hymyili niin leveästi, selittäessään jotakin, josta en saanut selvää.... eli jokin juttu tähän oli haudattupa. Niinpä mielessäni alkoi nousta epäilys hausfrau-testistä, mutta iloisesti hymyten ja kiitellen vastaanotin neljä nyrjätänyt niskaista kyyhkyä ja vein ne kylmähuoneeseen.

Myöhemmin isännän tultua kotiin hän kävi virittelemässä linnut oikeaan asentoon, ja annettiin vähän kohun laantua.


Tänään sitten tartuimme toimeen ja isäntä opetti minulle miten "metsälintua" käsitellään. Ovela ilme kasvoillaan hän kysyi mitkä osat tahdot valmistukseen. No sen verran olen jo oppinut tuosta kierosta savolaismiehestäni että rajasin homman välittömästi tiukimpaan mahdolliseen muotoon, eli vain rintapalat kiitos.
 

Ja sitten höyhenet lensivät, kun niiden rintaosia kynittiin höyhenistä vapaiksi. Piksu katseli loukkaantuneena keittiön ikkunan takana, kun ihan selvästi jotain ihanaa sisällä touhuttiin ja hänet jätettiin kylmästi ulos moisesta ilonpidosta.

Minä tyhmänä kyselin, josko näitä höyheniä voisi linnuille viedä ulos pesäntekotarpeiksi, johon isäntä lakonisesti totesi että tuskin ne toisen ja kuolleen linnun höyheniä käyttäisivät...... jatkoin kynimistä ymmärtäväisesti nyökytellen.....  
d  o  o  r  k  a  a ! ! !  .....

P2220334_2.jpgP2220335_2.jpgP2220340_2.jpg

Kun kyyhkyn rinta oli nypitty, avattiin nahka ja nyljettiin pois noiden arvokkaiden rintafileiden päältä. Pieni viilto rintalihaksen yläosaan, siihen siipien juureen, sormet filettä pitkin alaspäin ja siitä se nousi kuin itsestään kokonaisena.


P2220341_2.jpg

Ja siinä koko homma!

Yhteen kyyhkyyn kului aikaa jotain 5-10 minuuttia ja sillä siisti. Siis helppoa kuin heinänteko, muthan on luotu tähän hommaan :D

Nyt surffailen netissä etsien sopivaa reseptiä niiden valmistukseen, eli ehdotuksia vastaanotetaan mieluusti.