Tänä aamuna klo 7:15 tapahtui väistämätön jota onkin odoteltu. Kissatappelu, sen omimmissaan elementissään.

Osapuolina kaikki kolme, joista tavattaessa aktiivisin oli Lempi "Hellä" Lemström, tukija-murisijana Heli Helinä Sievänen ja altavastaajana Piksu Pikseli Pikselsson.

Tapahtumapaikkana keittiö ja siellä ruokakassin läheisyys.

Heräsimme siis järkyttävään ääneen, siinä oli jotain hyvin alkukantaista murinaa, syvältä sisältä tulevaa ääntä joka kylmäsi veren jopa kissalta. Ryntäsimme paikalle makuuhuoneen lämmöstä ja tilanne oli täysin jumissa. Pikseli oli "ahdistettu" ruokakassin ja tuolin väliseen rakoon, siitä parinkymmenen sentin päässä oli muriseva Heli ja Helin vasemmalla puolella taas täydessä sotavarustuksessa Lempi Hellä Lemström.

Yritin puheella, ei mitään vaikutusta, jokainen tyttö oli täysin omassa maailmassaan, jossa oli käynnissä avoin sota ja kohteena oli ilmiselvästi Pikseli, joka niin pienenä kuin mahdollista kyräili ruokakassin ja tuolin kolossa, korvatkin niin tiukasti pitkin päätä kuin mahdollista.

Kädet vapisten aloin etsimään ruokaa, josko sillä neidit toistensa kimpusta saisin pois. Ei vaikutusta. Heli ehkä hieman haisteli, mutta jäi asemapaikalleen murisemaan. Pieneen mieleenikään ei tullut käydä käsiksi kehenkään kateista, joten oli kehiteltävä Plan B.

Siirsin ruokakassia ja samassa selvisi kamalan hajun syy. Pikseli oli taistelutilanteessa keventänyt lastia ja kassin takaa löytyi karsean kokoinen haiseva paskakasa. Samassa väylän avauduttua seinän viertä pitkin, kassin turvatessa pakenemista neitimme säntäsi kohti olohuonetta........ ja Lempi perässä.

Päästiin eteiseen asti, kunnes alkoi uusi asemasota  tilanne. Tässä vaiheessa Pikseli heitti vielä turhat pissat pois ja onneksi Tero osui olemaan paikalla matkalla makuuhuoneeseen, joten oven avaduttua Pikseli pakeni sinne ja ovi suljettiin tylysti Lempi Hellä Lempströmin nenän edestä.

Minä lähdin putsailemaan paikkoja ja lopulta kaappasin yhden ruokakipun mukaani ja meni myös makuuhuoneeseen tsekkaamaan miten kulta-kupsukaisemme voi. Neiti oli paennut sängyn alle, mutta muutaman minuutin houkuttelun jälkeen hän tuli luokseni ja päääsin pyyhkimään hänen pepun hännän ja takajalat, niihin takartuneista jätöksistä.

Suljetun oven takaa alkoi kuulua hyvin vienoja ja kysyviä "mauuu?" äännähdyksiä, ikäänkuin mitää riitaa tai yhteenottoa olisi ikumaailmassa ollutkaan.

Menimme maate sängylle ja lopulta Piksu tuli pesemään itseään jalkojeni väliin ja tilanne sai jonkinlaisen välipäätöksen. Makoilin hetken paikoillani ja kun Pikseli meni syömään hänelle tuomaani ruokaa, nousin ylös ja lähdin katsomaan mitä toiset osapuolet tilanteesta kertovat.

Lempi oli heti vastassa ja yritti päästä makuuhuoneen puolelle sopua tekemään tai riitaa jatkamaan, tiedä häntä. Arvaatkin etten päästänyt vaan suljin oven taas tylysti neidin nenukin edestä ja lädin selvittämään tilannetta. Heli makoili omistajan elkein kiipeilypuun alimmalla tasolla just sen näköisenä että mitään ei ole tapahtunut, mä en nähnnyt mitään, enkä varsinkaan tehnyt mitään. Antakaa mun olla rauhassa.

Lempi kiemurteli jaloissani pyhää anteeksiantoa anoen, silmät kuin Shrek -elokuvan saapasjalkakissalla, suurina ja viattomina. Muuten nämä vierailevat taistelupukarit näyttivät olevan ihan kunnossa ja antoivat kosketella itseään. Lempi jopa kerjäsi lisähellyyttä, kuten ensi kerran eilen illalla teki. Mikään ei siis hänen mielestään ollut muuttunut ja ehkä niin olikin. Lempin päälaellä oli "kuivunutta sylkeä" eli oliko Piksu häntä kurmoottanut ja leikki mennyt liian pitkälle. Vai oliko neidit itseruokinta-sessiossaan, jota he ruokakassin aarteilla tavantakaa tekevät, onnistuneet saamaan aikaiseksi megalomaanisen riidan, jonka alku on jo kadonnut jonnekin historian hämärään niin yllättävänä seikkana ettei kukaan sitä enää muista.

Tällä hetkellä Piksu oleilee Teron heräämiseen asti makuuhuoneessa ja katsotaan sen jälkeen miten yhteiselo uudestaan käynnistyy. Kaiken tapahtuneen jälkeen on todella vaikea uskoa että eilen illalla nukkumaanmennessäni tilanne oli näin harmoninen.

On tämä elämä vaan kummallista.

Selitykset:

Tiukan tarkkailun tuloksena on todettava seuraavaa. Lempillä on alkanut elämänsä ensimmäinen kiima. Se kurisee Piksullle ja tarjoaa sille bymbyään "putsattavaksi". Lempi käy ilmiselvästi kierroksilla ja etsii joka paikasta helpotusta oloonsa. Lisäksi keittiön lattialta löytyi muovikassin päältä lähes haisemattomia punertavia nesteroiskeita. Selitys on hyvin luonnollinen ja tätä jopa odotinkin..... silti tämä oli pieni yllätys, tai ainakin sen seuraukset tappeluineen päivineen.

Nyt on sitten päätettävä miten tulevat valvomattomat tilanteet (yöt ja töissäoloajat), jätetäänkö katit keskenään vai erotetaanko niitä eri huoneisiin. Monta kysymystä on siis edessä ilman vastauksia, mutta kieltämättä lievällä huvittuneisuudella (toistaiseksi) seuraan Lempin taivalta kohti isoksi tytöksi.