Eilinen päivä oli toiminnan ja tohinan päivä :)  Vieraiden tulossa on sekin kiva piirre, että ne odottamaan jääneet hommat tehdään vihdoin loppuun....näin meilläkin :)  Eilen pesin varmaan viisi koneellista pyykkiä, niin mattoja, peitteitä, lakanoita ja ihan niitä vaatteitakin. Nyt on paikat pullollaan puhtaita, hyvältä tuoksuvia tuotteita. 

Lisäksi mankeloin ison pinon pyykkiä ja valmistelin pedit valmiiksi molempiin vieraskammareihin ja viimeistelin muutenkin niistä miellyttävämmät vieraiden tulla ja viihtyä. Samaan aikaan isäntä hääräsi puuttuvan suihkun verhotangon parissa, tutkiskeli miten tuvan sohvaan saataisiin korotusta ja kantoi Erbeen vietäväksi kaikenmaailman kamaa, jolle ei vaan enää paikkaa täällä ole. 


On se muuten kumma kuinka tilalla on taipumus täyttyä.

Nuorempana, pienissä asunnoissa asuessani tavaraa oli kulloiseenkin asuntoon sopiva määrä, toki kaapit pursui, mutta kaikella oli paikkansa. Sitten muutin kaksioon ja kaapit jälleen kerran täyttyivät vaikka niitä oli nyt liki kolminkertainen määrä edelliseen kotiin verrattuna. Muutto asuntoon jossa oli vaatehuone räjäytti pankin ja homma levisi käsiin, joten eron jälkeen pienempään asuntoon muuttaessani tuntui että sitä roinaa ja kamaa vain riittää ja riittää. Lisäksi tuli vanhempien kuoleman jälkeen kaikkea lapsuuden kodin rompetta, joten elin todellisessa tavarataivaassa kunnes tuli totinen paikka.

th-normal.jpgViime syksynä tänne muuttaessani täytin sen kuuluisan seitsemän kuution pakettiauton roinallani ja lisäksi vielä kukkuroilleen pakatun peräkärryn. Loput kamat, roinat, kalusteet jne. kierrätin, lahjoitin, tuhosin ja kadotin Ämmässuon isoon, laajaan syliin. Mutta vielä jotain tähdellistä jäi sukulaisten nurkkiin odottamaan aikaansa. Ja nyt tulevana kesäkuuna tuomme ne loput isommat kamat tänne, jotka eivät alkuperäiseen muuttokuormaan mahtuneet.


Onko roinan määrä vakio vai lisääntyykö se itsestään? Itse vahvasti epäilen roinalla olevan oma egologinen lisääntymis-tsydeeminsä, miten muuten tämä kaaos olisi voinut syntyä ;)

Tässä talossa on isäntä edesmenneen vaimonsa kanssa asunut jo monenmonituista vuotta eli voitte vain kuvitella kuinka itsestään lisääntyvä roina on vallannut alaa. Pikkukammarit olivat kuin huomaamatta muuttuneet varastoiksi kuten kaikki muutkin nurkat ja pöytien alustat. Olenkin, ihan luvan kanssa ja kovalla kädellä tehnyt täällä sitä samaa seitsemän kuution raivausta, eli kaiken vääränkokoisen, rikkinäisen, epäkelvon ja tarpeettoman olen surutta poistanut tai pistänyt kiertoon.


DRK-Rundlogo-normal.jpgParhaillaan eteisessä odottaa kaksi isoa säkkiä vaatteita ensi viikkoa, jolloin paikallinen Punainen Risti tulee hakemaan ne pois. Täällä kun ajoittain postilaatikkoon tai kuistille ilmestyy lappu tai jopa kori lappuineen, jossa pyydetään vanhoja vaatteita, kenkiä, astioita, tavaroita jne. milloin minkäkin järjestön hyväntekeväisyyteen. Sun ei tarvitse kuin kerätä roinat kaapeista, laittaa ne oikeaan aikaan kuistillesi ilmestyneeseen koriin ja "kapum!" ne katoavat niitä enemmän tarvitseville.

Tämän helpommaksi ei kamasta eroon pääseminen enää voi tulla :)


Tämän päivän agendalla olisi yläkerran olohuoneen siivous ja järjestely, kuivarissa odottavien lakanoiden mankeloiminen (täällä oli eilen kostea sää, eli ulkona kuivatuksesta ei tullut mitään), sekä yläaulan ja portaiden siivous ja järjestely. Ei siis muuta kuin hommiin....... heti sen toisen kahvimukillisen jälkeen, jonka kipasen hakemaan ;)

Enää KAKSI yötä!