PC090369_2.jpgYlihuomenna tulee muutosta kaksi viikkoa ja kaikki on vielä aivan sekaisin. Mehän aikaistettiin muuttoa mun "hysteerisyyden" takia. Manun onnettomuus ja Mystin kuolema samassa paikassa oli mulle liikaa, eli muutimme HETI kun se vain oli edes jotenkin mahdollista ja niinpä täällä on kaikki niin kesken kuin nyt vain voi olla.

 Isännältä synttärilahjaksi saamani pöllö <3     

Puutelistalla on: listaa, lautaa, verhotankoa, keittiön kaappeja, keittiön vesi ja viemäri jne. jne. Hommia siis piisaa mutta pääasia on että me ollaan täällä ja ennenkaikkea että elukat pääsivät hengissä tänne, jossa liikenne on hiljaisempaa ja talo pikkasen kauempana kadusta. 

Sen sijaan koneet toimii, vihdoinkin :)  Eka pyykkikoneellinen piti käydä pesemässä Fuldassa asti, mutta lopulta isäntä sai vedet pesukoneelle ja astianpesukoneelle. Voi sitä nautinnon tunnetta kun ekan koneellisen nostin kuivana ulos kuivarista. Ihan oli pakko nuuhkia puhtaan pyykin lämintä tuoksua ja hengähtää hiljaa. Vihdoinkin!

Ja eilen saimme viimein netin ja puhelimet toimimaan. Yhteydentarjoojamme kun onnistui kolmeen kertaan sotkemaan osoitteet ja kerran asentaja karkasi ennenkuin ehdimme paikalle, mutta onneksi Mario tuli apuun ja loppu hyvin, kaikki hyvin.


PC030335_2.jpg

Muuttomme aikaan tänne tuli pikkutalvi, eli pakkasta oli muutama aste ja maassa jokusena aamuna tuollainen hento lumipeite. Eli Marketta on ollut kovassa käytössä kun alkuun yritimme saada talon kylmyyttä imeneet seinät lämpenemään ja asuinlämpötilaa normaalimpaan suuntaan.

Nyt tilanne on jo stabilisoitunut ja alun viileät päivät ovat vaihtuneet tasaiseen lämpöön ja kodin tuntuun. Viihdyn tässä talossa paljon paremmin kuin Soinden talossa, jossa kivilattiat vielä tekivät oman kalsean osansa talon henkeen. Lisäksi yhdessä kerroksessa asuminen sopii niiiiin paljon paremmin habitukselleni ;) ....... sanoi Kaija-enkelini sitten mitä vain portaiden kiipeämisen terveellisyydestä, niin ei ne vaan näille kuluman raiskaamille polville ja ödeman turvottamilleni koiville olleet mitenkään helppo juttu :(


Katit on vielä toistaiseksi pidetty sisällä tutustumassa taloon ja talon tapoihin ja oppimaan että tämä on nyt meidän koti, täällä paijataan ja ruokitaan ja pikkuhiljaa alkaa tuntumaan siltä, että nämä neidot ovat valmiita ulkoilemaan ja etsimään paikkansa Erbenhausenin kissojen reviireiltä.

Katteja.jpg

yhteiselamaa.jpg


Manun toipuminen edistyy pikkuhiljaa. Eilen kävimme Giessenin yliopistollisessa eläinsairaalassa kuukauden tsekkauksessa. Manusta otettiin röntgenkuvia ja tutkittiin miten jalka toimii jne. Tuomio on hyvä ja huono :(

Toipuminen on edennyt hienosti, mutta häkkielämää pitää edelleen jatkaa (tosin me ei olla sitä paljoa muualla kuin autossa ja öisin harrastettu). Mutta nyt on erittäin tärkeää että Manu lepää paljon ja jalkaa aletaan kuntouttamaan fysioterapeutin kanssa, että saadaan jo surkastuneet lihakset taas kasvamaan ja pitämään kiinni luusta jolla ei nyt ole luunpäätä jolla tukeutua lonkkamaljaan.

JOS nyt Manu liikkuu miten mielii, lihaksiin ja leikkauskohtaan syntyy arpikudosta josta muodostuu ongelmia lonkkaan kiinnitettyjen piikkien ja metallilevyjen suhteen. 

Tämä on meille ikäänkuin takapakki, vaikka Manu kyllä viihtyy kopsassaan, mutta rankkaa se tulee olemaan, ja sitä jatkuu seuraavat 6-8 viikkoa :(  Mutta pakkohan sitä on yrittää.

Toisaalta Manu on osoittanut suurta tsemppihenkeä ja kulkenut suht kiltisti koppaan öiksi ja autoilujen ajaksi ja jopa oppinut rauhoittumaan matkan ajaksi. Taito jota sillä ei aiemmin ollut, vaan se hyperaktiivisesti hyppi ja hääräsi koko ajan yrittäen nähdä kaiken, kommentoida kaikkeen ja napata kiinni liian lähelle autoa tulevat oksat. Eli tää kopassa matkustustaito on ehdottomasti se parhain asia jonka tuo onnettomuus toi mukanaan ja kopassa Manu tulee tästä lähtien aina matkustamaan.

Manu.jpg


PC110388.jpgPikkuhiljaa alkaa siis Erben talo muuttua kodiksemme mutta vielä on paljon tekemättä ja ennenkaikkea se yksi juttu. Olen sielultani jouluihmisiä ja vielä ei kodissamme ole muuta joulua kun rakkaalta ystävältäni saama Fazerin suklaakonvehteja sisältävä Joulukalenteri. Seuraavaksi on siis se hetki jolloin kaivan esiin ne punavihreät joulukoristelaatikot ja alkaa joulukoristeiden aika.......