Eilen tein ison färssin eli jauhelihamurekkeen, jonka sisään piilotin edellispäivältä ylijääneet makaronit ja keitettyjä porkkanlohkoja. Lisukkeeksi tehtiin lohkoperunoita Herra Huittisen maustamana. Eli hyvin on taas syöty.

Välillä onnistun oikein yllättämään itseni ja saamaan ihan syömäkelpoisia tuotoksia aikaseksi, vaikka kamalan määrän astioita mä edelleen likaan ruokaa tehdessäni. Leipomuksien kanssa tilanne on vielä kaoottisempi ja koko keittiö on sekaisin kun emäntä tekee herkkuja :)  Ainoa puolustukseni on, että tuo keittiö on järjettömän pieni, minä taas iso ja keittiösuunnittelusta ei tietoakaan, mutta kohta kaikki on toisin.
(Tarkennus: kohta= 6-12 kk)


P3270604_2-normal.jpgP3270603_2-normal.jpgP3270601_2-normal.jpg

Viime kauppareissulta toimme kotiin kevättä eli pari kevätesikkoa ja yhden pienen, söpön lemmikin. Kevätesikot piristävät mieltä ja tuovat kevään tunnun loistaessaan niin keittiön kuin tuvankin pöydällä. Lemmikki odottaa ikkunalaudalla, siedätys vaiheessa, sitä hetkeä kun ulkona on öisinkin lämpimämpää ja laitan se ilostuttavaan sisäänkäyntiä. Siedätys on sitä, että täällä on yksinkertaiset ikkunat, joten ikkunalaudalla on aika vilponen paikka, jossa lemmikki voi harjoitella isoksi tytöksi ja suvun kantaäidiksi kasvamista. Haaveilen nimittäin luovani aikanaan lemmikki-penkin uuden kotimme pihamaalle :) "Se on pienestä kii..."  sanoi jo Edelmanin Samulikin ;)


Tänään olisi ohjelmassa virallisten asioiden hoitoa ja jos aikaa riittää, niin käymme kysäsemässä josko ne kihlasormukset olisi jo kaiverrettu ja tämä orpo olo vasemmassa nimettömässä loppuisi. Kumma miten nopeasti sitä tottuikaan pitämään.


Kodinhoidollinen tiedoteosuus kertoo että pyykit jo pyörivät koneessa ja päivän työlistalla pilkottaa asioita mm. jääkaapin siivousta (tässä vaiheessa Piivi taputtaa pieniä karvaisia käsiään ihan vimmatusti) ;) , vaatteiden korjausta, yläkerran aulan siivousta, keittiön lattian imurointia ja pesua jne. jne. Eli ei ne kotityötkään tekemällä lopu ja kekseliäs naisihminen huomaa vielä kymmenen hommaa tuon kaiken väliin, jota ei aiemmin ollut edes älynyt olevan olemassa. 

Työniloa siis tällekin päivälle..... kaikillle ....... tasapuolisesti :D