Aamujen aamua Kaltensundheimista.
Nyt tilanne on rauhoittunut ja taustalta kuuluu vain epätoivoista pikkukisun naukunaa kun hänet on pistetty arestiin eikä päästetä ulos, mutta vielä hetki sitten täällä oli sotatila pahimmillaan....... no se juttu meni näin....


PB190251_2.jpg

Manun onnettomuuden jälkeen olen pistänyt meidän elukoille pimeällä ulkonaliikkumiskiellon, ilman liekaa. Eli katit ei pääse aamulla ulos ennenkuin on valosaa ja ohikulkevien autojen voi edes kuvitella näkevän tien yli kipittäviä katteja.

Tästä järjestelystä ei tiettykään katit tykkää. Eikä varsinkaan nuorimmainen Mysti, joka purkaa yön aikana kertynytt energiaansa kiusaamalla Piksua ja Herttaa aamuisin ennenkuin ulos pääsevät. Ja tänä aamuna se kiusaaminen on agressiivista ja vahvaa.

Aamun tilanne kärjistyi yleiseksi kolmen kissan tappeluksi, joka ryöhähti aina uudelleen ja uudelleen Mystin ollessa agitaattorina, Piksun pitäessä ovenvierus-paikkaa haluussaan ja Hertan hiipiessä ovelasti takavasemmalta kohti toiminnan keskusta.

PB190255_2.jpg

Siinä karvat lensi, rääkynät ja maukunat ylitti äänivallin, mutta kaikkein kovimpana oli mamman ääni joka erotti tappelijat toisistaan. Seurauksella että isäntä yritti metsästää sinkoilevaa mielipuolta (Mystiä) saadakseen sen arestiin. Mystihän tässä oli koko konfliktin liikkeelle paneva voima ja jotenkin tilane oli saatava rauhoitettua ja Mystille kerrottua että tuollainen ei vain käy päinsä. Kun isäntä sitä metsästi saadakseen kiinni, Mysti luuli vain että kyseessä on joku kiva uusi leikki ja pisti vain pökköä pesään ja ryntäisi kämpässä sinne tänne kuin herhiläinen helvetistä.


PB190254_2.jpg

En yleensä kannata kuljetuskopan käyttöä rankaisulaitoksena, mutta tuo neito on sen verran kovapäinen, että tähän on tultu.

Nyt se heiluttelee koppaa eteisessä ja säestää itseään milloin herttaisilla naukasuilla ja millon julkaisukelvottomilla kirosanoilla.

Me muut odotetaan päivän kirkastumista, että katti kerrallaan ne saataisiin ulos rauhallisella mielellä. 

Tämä kaikki vain siksi, että en missään nimessä halua että esim. Piksu loukkantuu ja pakenee talon hermoheikkoa tilaa ties minne ja ties kuinka kauaksi aikaa, niinpä tilanteen rauhoituttua (lue: Mystin jouduttua häkkiarestiin) isäntä antoi Piksulle herkkuruokaa ja mä päästän sen ekana ulos, kunhan tuo päivä kirkastuu.


PB190259_2.jpgManu on autuaan tietämätön tilanteen vakavuudesta, ja joutui vain pieneen sivurooliin kun Mystiä metsästettäessä sen häntä löyty isukin kengän alta. Nyt Manu makaa jaloissani ja ihmettelee Mystin naukumista...... tulossa on muutama herkkupala Manunkin suuhun, eihän tästä muuten toipilas selviä.

Mulle tää kaikki vaatii toisen Taika-mukillisen kahvia ennenkuin päästään seesteiseen zen-tilaan ..... *hammmmm*


PS: Manun tikit ja tuo ällöinhottava kauluri katoaa torstai-iltana :D