Aurinkoinen aamu availee silmiään pikku hiljaa, pyyhkien pois unien tuomat rähmät jotka hämärtävät näkymää. Usva katoaa ja vuorenrinne hemmottelee itseään nousevan auringonpaisteen lämmössä. Päivä on alkamassa.

Hitaasti nostan kahvimukin huulilleni, maistaen kotimaan maut sen lämpimässä pehmeydessä. Pieni haikeus ja ikävä nostaa päätään, mutta jää siihen, ikäänkuin odottamaan mihin suuntaan lähtisi. 

Varpuset virittelevat pesää naapuritalon räystään alle ja käyvät sirkuttamassa kuulumisiaan ovenpielen pähkinäpuun oksilla ja härnäävät talon kissoja takaa-ajoon, siinä onnistumatta. Kyläraitti on hiljainen ja vain satunnaisesti ohiajava auto hämmentää rauhallisen aamun äänimaailmaa. Kylä on vasta heräämässä ja minä jo valmistaudun päivän tehtäviin haluamatta luopua tästä levollisuuden hetkestä josta nautin kaikilla aisteillani.

http://youtu.be/kKoRp05L95c

Ja samassa ohi hurahtaa meteli-bemari, kajarit jyskyttäen päivän viimeisintä hittiä. Linnut vaikenevat ja kahahtaen katoavat kauas pois. Kissa lopettaa takajalan pesun jääden hulluun asentoon kuulostelemaan pitääkö tätä ääntä pelätä ja kadota piiloon, vai oliko se vain ohikiitävä hetki......... ja palaa pesupuuhiin auton huristaessa jo kaukana kylän toisella laidalla.

Aamun rauha on kadonnut ja pyykkikone aloittaa loppulinkoukset. Uusi päivä on tullut ja odottaa toimiaansa.


Päivän agendalla on tänään pakkausta. Isäntä lähtee siis huomenna ja tänään pakataan kaikki tarpeellinen siihen pienimpään matkapakaasiin joka huushollistamme löytyy. Miehille riittää aina se pienin pakaasi, naiset tarvitsevat sen suurimman...... mutta kuinka kummassa minun käsilaukustani löytyy aina isännän ISO lompakko, silmälasit, aurinkolasit, nippuasiakirjoja jne. Kenen laukkua kannankaan?

Lisäksi tähän päivään mahtuu kaupoilla käyntiä, saunomista ja miljoonan pikkuasian muistamista, että mitään ei unohtuisi vaan kaikki olennainen mahtuisi mukaan jne. Muistilistalla on: laturi, tom tom, lääkkeet, kännykäT, liput, passi ja muut viralliset dokumentit, unohtamatta vaatteita!  Lähdenkin keräilemään kamoja ja virittelemään viimeisimpiä vaatteita pyykkinarulle, sillä ulkona on todella kaunis päivä alkamassa.

Illaksi tekasen siskonmakkarakeittoa, Sadun makkaravinkin perusteella, sillä eihän näiltä saksalaisilta kunnon siskonmakkaraa löydy, mutta katsotaan mitä siitä tulee. Jälkkäriksi paistan kasan pehmeitä, herkullisia lettuja. Hemmottelua ei sovi unohtaa vaikka kuinka kiire olisi :) 

Ja päivä siis lopetetaan saunan lämmöstä nauttien ja pesten mies puhtaaksi tuleviin koitoksiin kotimaan kamaralla. Silloin olen osani tehnyt ja voin vain toivottaa onnea ja onnistunutta kotiinpaluuta ensi viikon lopulla.

PS: Tuliais-lista on jo sujautettu isännän lompakkoon ;)