Päivä alkoi puhelinsoitolla jossa terapeuttini Regina soitteli ja ilmoitti että 9.30 aikaani täytyy siirtää. Lopulta ajaksi valittiin 13:30 joten päivän jumpat jäi sitten pois. Ei ihan kamalasti haittaa jos totta puhutaan, olen aika naatti fyysisesti tällä hetkellä.

Ensin käväsin ravintoterapeutin Frau Müllerin luona juttelemassa ruokatottumuksistani jne. Hän totesi suuntani olevan oikea, vain pitkäjännitteisyyttä ja suunnitelmallisuutta enemmän niin pääsen parempiin tuloksiin. Lisäksi hän selitti joitakin ihan fysiologisia juttuja joista en ainakaan muistaakseni ole aiemmin kuullut ja antoi pikkuvinkkejä ihan arkipäivän toimiin. Tärkein muutos on se aamiaisen lisääminen ja illallisen suunnitteleminen. Nämä kun mulla on vielä hakusessa, lounas jo menee töissä mallikkaasti. Juttelu oli antoisampi kuin kuvittelin, joten ei paha.

Sitten kipittelin fysiojumpparin luo ja taas niitä erilaisia porrasharjoituksia. Kysyin häneltä että miksi mun reidet väsyy kävellessä ja ovat nyt täällä koko ajan kipeinä. Vastaukseksi tuli, että olen opetellut vääränlaisen kävelytavan, jossa käytän reisilihaksiani tosi vähän ja näin ollen ne ovat heikot. Reisilihaksia kuitenkin tarvitaan koko ajan pystyssä ja tasapainossa pysymiseen, joten siksikin ne ovat tärkeät. Täällä noilla harjoitteilla hän aktivoi reisilihaksiani ja siellä tapahtuva vahvistuminen on se mikä tekee kipeää. No tiesinhän tuon tavallaan, mutta hyvä kuulla se ammattilaisen suusta.

Seuraavaksi lounaan jälkeen oli sitten sidonta ja Regina, jossa taas oli yhtä antoisaa kuin aina. Regina antaa ihanasti palautetta joten mielelläänhän siellä kehuttavana käy . Otimme puolen välin kuvat jaloista, joten pääsen vertaamaan onko muutosta ihan oikeasti tapahtunut vain kuvittelenko vain niiden keventyneen.

Siinä se loppupäivä sitten meni, välilä harjoitteita tehden ja välillä vähän kävellen. Ilmassa on vahvasti odotuksen tuntua. Alle tunnin kuluttua (klo 19:05) Tero laskeutuu Zürichin lentokentälle ja lähtee ajamaan tännepäin navigaattorin ja muutaman karttatulosteen kanssa. Katsotaan miten miehen käy. Ai niin, hän myös järäpäisesti aikoo tulla maahan (siis sveitsiin) shengen-sopimuksen mukaisesti kuvallisella henkilökortilla. Nyt tutkitaan EU-yhteistyön ja shengen-sopimuksen paikkansa pitävyys. Muuten kun minä tulin, niin ei kukaan, eikä missään vaiheessa passiani kysynyt, vain Helsinki-Vantaalla sitä piti kai vilauttaa, vai vilautinko sielläkään?

Lopuksi päivän lukemat, sillä maanantai ja torstai ovat mulla nykyisin mittuspäivät: Verenpaine loistavat 154/67 ja painoa pudonnut yhteensä -9,1 kg. Ei paha .