PA230136_2-normal.jpg

Viime viikolla remonttimme edistyi tarkkuutta ja taitoa vaativien kohtien osalta.

Satu jäi luoksemme koko viikoksi ja viimeisteli kylppärin katon ja kaikki seinät. Ohessa kuva siitä kuinka vahvaa suojausta piti käyttää kun keittiön kattoa hiottiin ennen pohjamaalausta ja silti rouva oli "vanhus harmajapää" kun illalla palasi työmaalta kotiimme.


Muistatteko tätä kauhukammiota?        Tällainen siitä on osaavissa käsissä tullut!

IMAG0035_2-normal.jpg                 PA300167_2.jpg 

Persikkaseinät ovat väistyneet helmenharmaan ja tummemman harmaan tieltä, kuten suunnittelin alusta lähtien. Kaakeleiden osalta vielä etsimme jotain maalausvaihtoehtoa, joten toivottavasti nekin ajanoloon muuttuvat toisenvärisiksi. Mutta paljon työtä ja kärsivällisyyttä tämä urakka on vaatinut, siis kiitos Satu!  

Vaikka pidin kylppärin pintojen käsittelyä viimeisenä asiana tehtävien töiden listalla, niin nyt olen tyytyväinen. Tästä kylppäristä tulee meidän pyykinpesun, tiskauksen ja muiden vettä tarvitsevien toimien keskus joksikin aikaa, sitten kun muutamme Erbeen. Aina siihen asti, että saamme talon "länsisiiven" lattiat revittyä auki ja tehtyä viemäröinnit ja vesiputkitukset jolloin ne seinän läpi operoidaan keittiöönkin.

Kylppärin lisäksi Satu hioi ja maalasi keittiön katon ja nyt kun siellä on levytykset saatu tehtyä, on seuraava vaihe tapiseeraus.

Mutta näyttäähän tuo jo yllättävän valmiilta. Tehtävälistalla on kuitenkin vielä lattian hionta ja maalaus sekä välitilan kaakelointi. Ei enää millään malttaisi odottaa vaan tahtoisin jo ohjeistaa mitä, mihin ja mitenkä väliaikaiset keittiökalusteet sinne asennetaan.


Kuluneen viikonlopun aikana miehet sen sijaan saivat tehtyä byroon paneloinnin. Nämä panelit vielä petsataan tummemmiksi, ja tietty niitä listoja lisätään niin panelin päälle kuin alaosaankin.

IMAG0605-normal.jpgIMAG0603-normal.jpgIMAG0622-normal.jpg

Tuvan panelointi pääsi myös hyvään alkuun. Sinne panelit jätetään "luonnon väriseksi" ainakin aluksi. 

IMAG0625-normal.jpg    PA300163_2.jpg

Tämähän alkaa jo näyttää puoli valmiilta :)  Vielä listoja ylle ja alle, lattian hiontaa, maalausta, pikkasen sähkötöitä ja kattopalkin kotelointia. Sen jälkeen päästään kantamaan sohva paikoilleen, jipiiiiI!!!!!


Ja tähän pieni loppukevennys.

Vaikka elämämme pyöriikin tällä hetkellä tiukasti remontin ympärillä, tapahtuu täällä kaikkea pientä kivaakin. Ilmiselvää on että kaikkia meitä alkaa väsyttämään tämä jatkuva remppaaminen, joten piristykseksi isäntä tarjosi meille Sadun kanssa illan gregoriaanisen kirkkomusiikin parissa. 

Oktetti bulgarialaisia munkkeja tuli konserttimatkalle naapurikylään ohjelmistolla "Gregorianik meets Pop". Paljon kauniita sointeja ja varsinkin basso oli mahtava ja täysin ennenkuulematon.

Mukana poppi-ohjelmistossa oli mm. Stingiä, Lennonia, Cohelia..... Illan kruunasi loistava tulkinta Abban ikivihreästä "Thank you for the music". Kylmät väreet johtui jostain ihan muusta kuin lämmittämättömän pienen kivikirkon viileydestä. Mahtavaa!

Ihana ilta, kiitos rakkaani!

PA230135_2-normal.jpg20141022_210043-normal.jpg

PA240137_2-normal.jpgMutta ei tässä vielä kaikki. Seuraavana iltana isäntä vei meidät "tytöt" Mainingenin Kauflandiin ostoksille. Siellä valikoimat on laajemmat ja varsinkin tuo "tyttötavarapuoli" kohillaan. Tässä kuvassa saalista reissultamme.  Ostokseni nähdessään isäntä totesi..... "Nyt on mamman hiusasiat kunnossa .....ainakin vähäksi aikaan." On kai vihdoin tajunnut ettei tämä jumalainen kauneus synny ilman taloudellisia uhrauksia. :D