Eilen oli perjantai, mutta leipoomukset jäivät tekemättä, sillä pakastimesta löytyi valikoima edellisten perjantaiden tuotoksia, jotka tulisi nautiskella pois tilaa viemästä.....eli keskityin muihin kodinhoidollisiin toimiin kuten Rubinjon ohjailuun, lattioiden pesuun jne.


Iltapäivästä käytiin (vihdoinkin) viemässä kihlasormukset kaiverrettavaksi, se homma kun on tässä kaiken touhun keskellä jäänyt tekemättä. Tekstiksi lopulta valikoitui yksinkertaisesti "Wezewo 27.7.2013". Kultaseppäliikkeen rouva ystävällisesti kysyi, eikö tähän tule sukunimen lisäksi myös etunimiä, jolloin selitimme, että Wezewo on paikka, ei sukunimi. Hän hämmästyi suuresti ja kuultuaan meidän olevan suomalaisia kävimme mielenkiintoisen keskustelun saksan ja suomen erilaisista tavoista näiden sormusasioiden suhteen. Lopuksi hän sanoi että tärkeintähän on että kaiverrus on kihlaparin mielenmukainen, joten ei hän sitä määritele :)  Piti vain paikannimeä erikoisena valintana kaiverrukseksi. Taisi olla hänelle ensimmäinen tämänkaltainen erilaisuus kun sitä niin kovasti pohdiskeli :)


Kotimatkalla yritimme tavoitella sähkömiestä siinä onnistumatta. Sain hyvät ohjeet kälyltäni siihen, kuinka toimia sitten kun sähkömies saadaan paikalle. Hersyvimmät naurut sai aikaan hänen selityksensä siitä kuinka sähkömiestä ei saa päästää autolleen käymään, esim. lisätarvikkeiden hakuun......mutta jos se on pakollista, tulee seurata mukana ja tarpeen vaatiessa mennä auton eteen seisomaan ettei sähkäri katoa kesken keikan minnekään :D Olen astunut jollekin aivan uudelle alueelle tässä remonttijärjestelyjen ohessa, eli sähkömiehen kaitsemiseen :)  Katsotaan pääsenkö toteuttamaan kälyni neuvoja, eli tuleeko tuo sähkäri ikinä edes käymään ;)


Ja kaupoilta kotiin ajaessa huomasimme monessa paikassa valtaisat määrät pääsiäiskoristuksia, siis pihoilla ja sisäänkäyntien vieressä. Kevät on saapunut!

orvokkeja-normal.jpg

Huvittavin asetelma löytyi yhdellä pihalla, jossa oli suurehko, pyöreä, tiheä pensas, kuin iso pallo, halkaisivaltaan n. metri. Siihen oli ripusteltu varmaan 50 erilaista koristeellista pääsiäismunaa ja jokaisessa munassa oli keltainen kaunis kiinnitysnauha. Munat lepäsivät tiheän pensaan ulkopuolella, siis lepäsivät, eivät roikkuneen, sillä niin tiheä tuo pensas oli :)  Muutenkin sillä talolla oli tuo pääsiäiskoristautuminen mennyt pikkasen yli, mutta jokainen taaplaa tyylillään.

Niinpä mekin ostimme 6 kpl orvokkeja, keltaisia ja kirjavia. Ajattelin viritellä ja istutella ne pesuhuoneen ikkunalaudan laatikkoon...... katsotaan miten tässä käy, mutta toivotaan parasta, tuossa nyt vain kuvituskuva, mutta kun saan kätteni työt valmiiksi yritän saada siitä kuvan tännekin.


Tämän päivän ohjelmassa on paljon kodinhoidollisia tehtäviä. Isäntä katosi metsään koko pitkäksi päiväksi ja mä ajattelin hoidella kattien potat kuntoon, normaalit astianpesukone ja keittiö -juttujen lisäksi, sekä siivota yläkerran aulaa ja lopulta pikkasen mankeloidakin ;)  Pesukone pyöriikin jo uutta mankeloitavaa tuottaen. Harmikseen tästä päivästä ei ole luvattu yhtä kaunista ja aurinkoista kuin eilen, eli saan tyytyä kuivariin, ulkona liehumisen sijaan, mutta hyvä siitä tulee niinkin :)