Remontti jatkui taas viikonloppuna ja sen tuloksena kattokoolaukset ovat valmiit myös Byroossa ja tuvan puolellakin ollaan loppusuoralla.

Haastavinta koolauksissa on ollut löytää Itä-Saksalaisella varmuudella tehdyn talon rakenteista ne kohdat joihin koolaukset voi turvallisesti kiinnittää niin että ne kestää tulevat kattopanelit. Miehet on kehittäneet toimintatapojaan ja nyt tuntuu löytyneen oikea tsydeemi, jolla löytää oikea kohta ja oikea tapa saada koolingit tukevasti paikoilleen. Siellä ne nyt ovat!

P7130143_2-normal.jpgP7130142_-normal.jpg

P7130141_2-normal.jpgSamaan aikaan Fuldan tehokaksikon feminiinimpi puoli, kaikkien alojen taitaja, alkoi tapiseeraamaan makuuhuonetta. :D

Tapetiksi valitsimme hyvin vaalean, kohokuvioisen tapetin. Minä kun mielummin sisustan verhoilla, matoilla ja muilla tekstiileillä tuoden väriä ja tunnelmaa kotiimme, niin mieliajan kuin vuodenajankin mukaan. 

Innolla odotan että tapiseeraus saadaan tehtyä ja kattopanelit naulattua pakoilleen, niin pääsen sisustamaan makkaria, asentamaan kesäkuussa tuodun moottorisängyn paikoilleen jne. Tää alkaa olla totta!

Lisäksi viikonloppuna isäntä löysi vihdoin muurarin, hoitamaan palomuurin takaosan muurauksen ja koko systeemin laatoituksen. Me ollaan aikataulussa, sillä Marketta takka-leivinuuni tullaan asentamaan elokuun vikalla viikolla. Nyt vaikuttaa hyvin vahvasti siltä että syksyllä me muutetaan uuteen kotiin :)

Tämän viikon hankintalistalla on; kuultomaalia, kaakeleita ym. tarveaineita muurauksen ja kaakeloinnin toteuttamiseksi.


P7130139_2-normal.jpgLisäksi viikonloppuna Fuldan tehokaksikon avulla saatiin punaiset viinimarjat säilöön ja pakkaseen. Tulevien herukkapiirakoiden  ainekset on siis valmiina.

P7110133_2-normal.jpg

Muita tapahtumia viime viikolta oli mm. pääkatumme asfaltin uusiminen, jota edelsi päiväkausien jyristäminen kun vanhoja asfaltteja rouhittiin pois. Ääni josta Manu ei tykännyt ollenkaan, joten olemme kaikki tyytyväisiä kun homma saatiin viimein hoidettu, sateessa ja perjantai-iltana. 


P7080122_2-normal.jpgP7080126_2-normal.jpg

P7120136_2-normal.jpg


Kuluneella viikolla myös ulkoiltiin paljon ja usein. Aurinkoisina päivinä sai pyykit liehua kuiviksi ja raikkaiksi vuoriston ulkoilmassa. Tämä on niitä ylellisyyksiä joista en voinut edes unelmoida Helsingissä asuessa. Pakokaasujen tuoma kaupunkipöly kun ei ole mitenkään haluamani lisä juuri pestyyn pyykkiin.

Tällaisiä kavereita mulla oli pyykkitouhujen apureina.P7030119_2-normal.jpgJa sitten pikakuulumiset Mystiltä.

Meillä menee hienosti ja nuori herra on ottanut vahvasti oman paikkansa laumassamme.

Aktiivinen pentu pitää kaikki sopivasti varpaillaan, mutta voi kun se on söpö löydettyään turvallisen nukkumapaikan tuvan tuolilla olevien roinien ja laatikoiden alta. Mutta ei se tuolla enää kauaa mahdu oleilemaan, vaan tuota vauhtia kasvaen, mamman pitää alkaa raivaamaan tuolilta tilavampaa nukkumapaikkaa pienokaiselle.


P7090130_2-normal.jpg

Ja lopuksi taidonnäyte verhoilukyvyistäni, tosi epäammattimaista ja harjoittelutyyliä, mutta kun verhoilijatutut ovat liian kaukana, niin on pakko yrittää itse ;)

Päällystin ja pehmensin isännän työkone Biisonin käsinojat uuteen uskoon kaapista löytyneellä Marimekon kankaalla. Täytyyhän sitä suomalaisessa
Ponssessa olla suomalaista designiä sisälläkin, eikö niin?