Matkalaisten lentokone oli etuajassa, me juuri oikeaan aikaan vastassa. Läpi aurinkoisen seudun kotiuduttiin Fuldan kautta. Perille päästyämme nautittiin päiväkahvit ja tervetulomaljat ulkona auringonpaisteessa, jonka jälkeen singahdimme naapurikylään jossa oli Pääsiäis Markkinat peri saksalaiseen tapaan. Eli tarjolla oli kaikkea mahdollista tyryä, turhuuksista ihan tarkoituksellisiin vermeisiin. Isäntä osti uuden lompakon (vihdoinkin, sillä entinen alkoi ratketa liitoksistaan), mutta muuten meiltä markkinat sai lähinnä läpikävely käsittelyn :)

Kotiin palattuamme oli viime päivien aherruksesta ja rasituksista jalkani aika tulessa ja matkalaisetkin tuntuivat viluisilta ja matkaväsymyksen taittamilta. Niinpä kiivettiin yläkertaan ja vedettiin tunnin päikkärit jokainen. Marja kuulemma vain pyöri sängyssä mutta varmaan pelkästään hetken vaakatasossa tuntui hänestäkin hyvältä.

Päikkäreiden jälkeen lisättiin pökköä pesään eli lämmityksen kiertoa, ettei vieraiden olisi kylmä ja aloitettiin ruokavalmistelut koko porukan voimin. Ulkona tuli kuitenkin sen verran viileä ilta että grillijuhlat siirrettiin sisään ja tehtiin uunigrillausta. Metsuri Eerokin tuli näyttäytymään ja mukavan seurustelun merkeissä ilta eteni kuin huomaamatta. 


Manu hurmasi sydämiä mennen tullen ja suolisti tuliaiseksi saamansa pehmolelun noin viidessä minuutissa. Lisäksi lelusta tuli Manulle niiiiiin rakas, että se alkoi häristä Marjalle kuin peläten että nyt se vie hänen lelunsa pois.... tästä meidän täytyy vielä tänään Manun kanssa keskustella :(  Ei sopivaa käytöstä koirulilta, vaikka kuinka ihana muuten olisikin.

P3240586_2-normal.jpgPiksu pörräili jaloissa, tuttujen naisten paijattavana, mutta illan super-yllättäjäksi nousi seniorimme Armas, joka selätti arkuutensa ja tuli näkösälle, kuljeskeli jaloissa tämän tästä ja hyppäsi viereeni sohvalla hellyyttä saamaan, vaikka tupa oli pullollaan hänelle vieraita ihmisiä. Hyvä Armas! . Hertta sen sijaan vain puikahti keittiöön syömään ja sitten ulos, josta kotiutui makkarin ikkunan kautta kun nukkumaan mentiin.

Karttojen tutkimisen jälkeen väsyneet matkalaiset peiteltiin lämpimien lisäpeitteiden alle kymmenen aikaan ja kohta koko talossa kuului vain tasainen hengitys ja kuorsaus.

Kuinka ystäviäni tänne odotinkaan ja nähdessäni heidät lentokentällä eivät kyyneleet olleet kaukana. Tuntui ihanalta nähdä tutut kasvot kaiken sen tuntemattomuuden keskellä. Kuulla kuulumisia ja jakaa kaikki tämä arkinen elämäni heidän kanssaan.

Ystävät ovat tärkeitä ja sydämestäni kiitän ihanasta päivästä heidän kanssaan :)


Tänään ohjelmassa matkalaisilla olisi patikointia lähimaastossa, joten toivotaan että ennustettu sade pysyisi poissa ja päivän sää olisi ulkoiluun paras mahdollinen :) Minä keskityn kotilieden lämpimänä pitämiseen ja ruokahuoltoon.

Illalla saunotaan ja herkutellaan kanapadalla.