Kauhukseni huomasin, että blogissani ei ole yhden ainokaista merkintää viime vuoden merkittävimmästä tapauksesta eli Pikselistä.

Pikseli on pieni punainen, pitkähäntäinen ja pelottoman luonteen omaava tyttökissa, Vaajakoskelaista perimää. Kesän lopulla hän ja siskonsa Lempi muuttivat osaksi meidän sukusaagaa. Lempi asettautui Vihtiin veljeni huusholliin ja Pikseli valtasi Vattuniemen kotimme omaksi reviirikseen.

            

Tällainen paketti meille tuli Vaajakoskelta, kuljetuskopassa Lempi on vasemmalla ja Pikseli oikealla. Elettiin elokuun loppua 2008 ja sen jälkeen vauhti onkin ollut neitien määräämää tahtia.

Pikseli on osoittautunut vahvaluonteiseksi, pelottomaksi ja aktiiviseksi persoonaksi. Hän ei turhia kuvia kumartele, vaan ennakkoluulottomasti syöksyy seikkailusta seuraavaan ja jos matkalla vähän vahinkoja tapahtuu niin ne ohitetaan pienellä ravistuksella ja taas jatketaan touhuja.  Pikseli ei osaa loukkaantua, eikä ottaa nokkiinsa, siihen sen pieni mieli on ihan liian aktiivinen ja vilkas.  

Rutiinit hänelle on tulleet jo tutuiksi ja viikonloppujen kohokohtia ovat ulkoilut isukin kanssa, joita osataan jo vaatia..... ja kovaäänisesti *mauuuuurrrrrr!!!*

   

Jopa 15:n asteen pakkasissa on tämä pieni neito käynyt happihyppelyillään sisäpihallamme, jonka lintupopulaatio auliisti antaa tietä ja tilaa Piksun tulla ja mennä, siitä sen suuremmin häiriintymättä.

Kun siskokset erotettiin, meni useampi kuukausi ennenkuin rokotusten ja kiireisten aikataulujen jälkeen he pääsivät uudelleet lähikontaktiin toistansa kanssa ja väistämätön oli tapahtunut. Neidot olivat unohtaneet toisensa ja ensitunnit olivat yhtä kyräilyä ja murinan sekaista poksuilua.

  

Tammikuun lopulla onkin sitten edessä eka todellinen koitos, sillä Lempi ja Heli (13v) tulevat kahdeksi viikoksi luoksemme hoitoon ja sen jälkeen Pikseli menee vielä viikoksi Vihtiin. Luulisi näiden kolmen yhteisen viikon aikana siskosten löytävän toisensa uudelleen ja harmonisen yhteiselon alkavan toteutua. Toisaalta horror-ennuste on että katit julistavat sodan jonka tantereena kotiamme pidetään. Katsotaan miten käy, toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Jouluna Pikseli vieraili kanssamme Heron vanhempien luona Rekolassa. Vierailu oli menestys ja neidin mukana olo toi jouluumme aivan uutta eloa varsinkin kun sekä mummo että appi innokkaina kuljeskelivat kissan perässä etsien kontaktia uuteen vieraaseen.

     

PS. Sukkaprojekti etenee hienosti. Nyt on molemmat sukanvarret valmiina ja viikonloppuna paneudun vahvistetun kantapään tekemisen saloihin. *rummut päristen*  Jännityksellä odotamme mitä tuleman pitää.