Eilen aamulla karautimme Frankun kentälle ja heitimme haikeat hyvästit ystävättärilleni. Eka omien ystävien vierailu on takanapäin. Olo on fyysisesti ja henkisestikin väsynynyt mutta sielu huutaa hallelujaa muistaen joka hetken ja nauttien muistoista joita yhdessä teimme.

Lomalaisten viikkoon mahtui niin patikointia, koiran koulutusta kuin shoppailuakin sekä tietysti runsain mitoin nähtävyyksiä. Tässä herkkupaloja tapahtuneesta.


Matkalla Werthamin Outlook Villageen

P4160124_2-normal.jpg

 Aurinko paistoi koko päivän ja sähkönsaannin koteihin turvasi niin ydinreaktorit kuin tuulivoimalatkin....

P4160131_2-normal.jpg
P4160128_2-normal.jpg
 
Saksan tämän kevään suurin villitys on nämä mönkijät ja yksi sellainen änkeytyi autobaanalle pörisemään. Siinä ei puuttunut vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Onneksi tuo valtateiden sankari siirtyi pois baanalta jo heti seuraavasta "Ausfahrtista".
 

P4160122_2-normal.jpg

 
Samaan aikaan "takapenkki- läisillä" riitti rapsuteltavaa... Marja ottikin lomansa yhdeksi missioksi Manun kouluttamisen hihnassa kulkemiseen ja sisäsiistyden vahvistamiseen pitkillä ulkolenkeillä. Ja se toimi!!!! Manun vetoherkkyys väheni ja paperit yläkerran aulassa pysyivät kuivina. Nyt vain itseäni niskasta kiinni ja remmin päähän.
 
Kotimatkalla Marja ja Senja leikki Sound of Musikia Manun kaa, kirmaillen Frankenheimin laella tuulessa ja auringon viime säteissä....
P4160140_2-normal.jpg

Pääsiäisen aikaa saksanmaallaP4170147_2-normal.jpg

Saksalaisille pääsiäinen on vähintään yhtä koristelurikas juhla-kausi kuin joulukin ja täällä runsain mitoin koristellaan pihapiiriä munilla ja muilla tykötarpeilla. Mutta tämän pihan nähdessämme ajattelimme että jollakin on pikkasen karannut käsistä tuo kevään juhlan koristelu...... mutta kyseessä olikin paikallinen yrittäjä/taiteilija joka kauppasi omien kätösien tuotteitaan. Markkinointi oli näkyvää ja levittäytyi jalkakäytävälle asti..... ihan kunnantaloa vastapäätä. Mitkä mahdollisuudet ;)

P4170150_2-normal.jpg

Puput pulpeteissa, oppia saamassa ;)

 

 

P4170144_2-normal.jpg

Viimeisenä päivänä veimme matkalaiset aikamatkalle ja ajeltiin piiiitkät pätkät pitkin saksoja erottanutta vanhaa rajaa pitkin. Näimme pätkän vanhoja raja-aitoja ja tien varressa oli siellä täällä pieniä tauluja joissa kerrottiin tuon ajan ihmisistä ja tapahtumista. Jaettua saksaa ei ole kokonaan unohdettu, mutta ei sitä täällä suuremmin mainostetakkaan..... pitää tietää minne mennä niin löytää jotain näin ainutlaatuista nähtävää. Kiitos tästäkin tilaisuudesta isännälle, joka noita teitä työkseen ajelee koneillaan ja tahtoi esitellä niitä meillekin.

P4170154_2-normal.jpg

 

Historia-pläjäyksen jälkeen kävimme metsässä katsomassa isännän työkonetta ja sitten nokka kohti Meiningenia jonka torin laitaa jätimme matkalaiset omaehtoiseen tutustumis- / shoppailutuokioon. 

 

P4170152_10-normal.jpg

 

Tuolla aikaa me isännän kanssa kävimme asioita hoitamassa, sillä Meiningen on meidän alueen hallinnollinen keskus. Mutta ehdittiin me hetki ihan vain istua auringonpaisteessa ja ihailla eteemme levittyvää kaupunkia.

      

 


Ja näin vierähti liki viikko hyvien ystävien seurassa, itsekin osa-aikaturistina oleillen. 

P4180159_2-normal.jpg

Pitkäperjantain aamulla aikaisin lähtiessämme kohti lentokenttää,
koko Thüringen itki matkalaisten lähtöä, mutta kentällä oli jo iloisempi tunnelma ja aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta.

Hyvää kotimatkaa Marja ja Senja, tulkaa pian takaisin....

 


Lentokentältä kotiuduttuamme alkoi ahkera paikkojen siisitiminen, sillä seuraavat vieraat pääsiäisen ajaksi olivat jo melkein oven takana :)

Ja tänään alkaa remontti!  Ensin siirretään alakerran kamoja yläkertaan ja siistitään paikkoja, sillä sähkömiehet tulevat ensi viikolla!  Mun tehtäväksi jää ruokahuollon hoitaminen ja saunan lämmitys ahkerille sortteeraajille. Menusta löytyisi lihakeittoa ja lettuja jälkiruoaksi, vahvaa rempparuokaa siis ;)


P4170156_2-normal.jpg

Tähän loppuun vielä pieni tunnistustehtävä.
 
Mikä kasvi tämä on?
 
Sitä kasvoi valtavat määrät erään vanhan linnan seinämillä. Isännän mukaan se on muratti, mutta epäilen. Tietääkö joku mikä kasvi peitti kauniin vanhan linnan seiniä?