Taas on yksi kuukausi sujahtanut kuin huomaamatta vailla blogin päivityksiä. Olennaisesti päivityksiin on  vaikuttanut läppäriini kohdistunut valtaisa virushyökkäys, jonka seurauksena olin toista kuukautta ilman oman koneen helppoutta. Harmitti ja tuskastutti vietävästi, joten blogipäivitykset eivät olleet ekana mielessä.

Mutta sillä aikaa ahkerasti ja sitkeästi on rempparyhmämme vienyt hommaa eteenpäin. Tässä tuloksia.


2014-09-06%2017.49.42-normal.jpg

Samaan aikaan olen hyödyntänyt ja koekäyttänyt Marketan uunia kokeillen miten siinä onnistuu esim.

Kaalilaatikko (josta unohtuu riisit)....no joo, vähän vetistä tuli, mutta syötävää kuitenkin. Jälkeenpäin lisäsin riisiä ja siitä tulikin oikein mainiota kaali-jauheliha-risottoa :D

Entä sitten kanapata, jonka kera opin, että padan ja uunin pohjan väliin on hyvä laittaa metalliritilä-pannunalunen, ettei ohrarouheet pala pohjaan kiinni, riittävästä nesteytyksestä huolimatta.

Ja lopuksi karjalanpaisti, joka opetti että kansi  aluksi pois, että nesteet pääsee haihtumaan.

Eli yhtä keittokoulua tämä aika on meikäläiselle ollut, mutta oppia ikä kaikki.

2014-09-07%2014.55.41-normal.jpg

Maltan tuskin odottaa aikaa kun pääsen ekan kerran kokeilemaan leivän paistamista. Lisäksi suunnitelmissa on juhlistaa ekaa Erbessä nukuttua yötä mm. laittamalla uuniin ohrapuuro valmistumaan aamua varten. Voi kun kaikki menisi hyvin ja pääsisin viimein sisustamaan tulevaa kotiamme.


2014-09-07%2014.56.00-normal.jpg

Suuritöisimmäksi ja hitaimmin edistyväksi osuudeksi on osoittautunut kaakelointi. En ole sellaisen tekoa aiemmin seurannut ja nyt vasta tajuan kuinka monta työvaihetta siinä on, sekä lisäksi kaikkien pohjien työstäminen, joka vanhassa talossamme oli se haasteellisin osa.

Ja lisäksi sitä kaakeloitavaa seinää ja lattiaa kun tulikin enemmän kuin aiemmin ajateltiin joten se on vei aikaa. Mutta nyt on kaakelointi liki valmis ja vain muutama sauma vielä tehtävänä. Kuvia vielä puuttuu mutta yritän lisäillä niitä sitä mukaan kun saan jotain lisättävää :)


Tässä välissä vietimme yhden "remontittoman" viikonlopun, jolloin kaikki asiaanosalliset levähtivät ja sen seurauksena meillä isännän kanssa heräsi uusia aatoksia. Ilmassa lenteli kysymyksiä tyyliin miksi ja miksi ei, entä jos ja vaikkapa? 

IMAG0531-normal.jpgIMAG0530-normal.jpg

Joten pistimmepä sitten suunnitelmia osittain uusiksi ja päätimme muuttaa suunnitellun keittiön paikkaa ja näin ollen laajentaa tätä remonti ekaa vaihetta käsittämään kaikenkaikkiaan n. 100 neliötä. Saamme siis ihka oikean, vaikkakin ehkä hieman keskeneräisen keittiön heti käyttöömme kun sinne muutamme. Kaappeja ei ehkä kaikkia tule olemaan juuri niinkuin pitäisi, mutta "ei sitä mopollakaan mahdottomia" ;)

Kuvissa tuleva uusi keittiömme raivattuna, valmiina seinien levytykseen :D


IMAG0537-normal.jpg

Ja kaiken tuon edellä kerrotun aikaa "Rouvashenkilö Fuldasta" on ansiokkaasti kuultomaalannut jumaLATtoman pinon kattopaneleita. Urakka valmistui juuri oikeaan aikaan, kun herrashenkilöt alkoivat naputtamaan niitä makuuhuoneen kattoon paikoilleen. Tämä alkaa näyttää jo tosi hyvältä :)

IMAG0536-normal.jpg

Tämän vkonlopun ohjelmassa on sekä tulevan keittiön seinien levyttäminen että Byron ja tuvan kattojen panelointi. Rouvashenkilö Fuldasta jatkaa maalaamista. Vuorossa on makkarissa olevan palomuurin pohjakäsittely ja maalaus. Vielä pitäisi sekoittaa se harmaan juuri oikea sävy, joten haastetta riittää täällä kotirintamallakin leivonnan, ruoanlaiton ja muun kotihääräyksen ohella.